Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se den nye Harry Potter-traileren

Den siste filmen har premiere i juli.

(Dagbladet): Den 15. juli har den aller siste filmen i Harry Potter-serien kinopremiere i Norge.

Onsdag la Warner Bros. Pictures ut traileren  til «Harry Potter og dødstalismanene - Del 2 (3D)», som du kan se over.

Allerede er traileren på blitt 1 minutt og 58 sekunder blitt vist nesten fire millioner ganger.

Dobbel avslutning Forfatter J. K. Rowling har skrevet sju bøker om den unge trollmannen. Den første filmen i serien, «Harry Potter og de vises stein», kom i 2001. Den siste boka, «Harry Potter og dødstalismanene», er det blitt laget to i deler, hvor første hadde premiere i november.

Dagbladets anmelder skrev da at «den syvende av de åtte Potter-filmene er dels road movie og dels krigsfilm, men blir aldri noe ordentlig eventyr», og ga den terningkast to.

I den aller siste filmen står det store oppgjøret mellom Harry Potter og Voldemort den store for tur, og kampen mellom det gode og onde er uungåeelig.

Engasjerte fans Da billettene til verdenspremieren ble lagt ut, overnattet den mest ivrige Harry Potter-fansen utenfor Colosseum kino i Oslo.

Agnes Hvalstad ventet i 36 timer for å sikre seg billett til den nest siste filmen.

- Jeg har et veldig personlig forhold til Harry Potter. Harry Potter har vært meg meg ganske lenge i livet, helt siden jeg var liten. Jeg er vokst om med ham, sa Hvalstad til Dagbladet da.

Cecilie Åmli (17) var også en av de som ventet utenfor kinoen. Hun hadde valgt å pynte seg for anledningen.

- Du har veldig tynne strømper på. Hvor kaldt var det?

- Jeg følte meg fa lam livet, fortalte Åmli om nattas kulde, men mente likevel det var verdt det.

Grint i Norge Forfatter Rowling har satt foreløpig punktum for Harry Potter-historien, likevel uttalte hun i fjor høst til talkshowdronninga Oprah Winfrey at det ikke er umulig at hun tar pennen fatt igjen.

- Jeg skal ikke si at jeg ikke ville gjøre det. Det tror jeg ikke at jeg vil. Det føles som om jeg er ferdig, men du vet jo aldri, sa Rowling i et intervju med Winfrey.

De tre hovedrolleinnehaverne i filmene, Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson, har nærmest vokst opp på lerretet. Nå som historien går mot slutten, må de tre skuespillerne se seg rundt etter ny jobb.

Den rødhåra briten Grint sa ja til å spille i den norske lavbudsjettfilmen «Comrade», og var i Norge i mars for å spille inn filmen.

- Jeg likte manuset, og karakteren har en fin dynamikk. Samtidig viser denne filmen en annen side av krigen - den har fokus på menneskene i stedet for krig og vold, det synes jeg er forfriskende, sa Grint til Dagbladet da.

• Se traileren til «Harry Potter og dødstalismanene - Del 2 (3D)» over.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media