Se den nye «Terminator»-traileren

Med Batman - uten Arnold.

(Dagbladet.no): «Terminator Salvation» er den fjerde filmen i den eksplosive sci fi-sagaen, og for første gang uten Arnold. Dømt ut fra de to første trailerne kommer vi neppe til å savne California-guvernøren.

Christian Bale spiller hovedrollen som John Connor og «Terminator Salvation»-regissør McG har sagt at han henter mye inspirasjon fra «Batman»-filmene til Christopher Nolan.

I rollen som som Bruce Wayne og Batman, har Bale gjort stor suksess i å fornye den kjente figuren, og nå tar han med seg verdifull erfaring videre i rollen som den velkjente John Connor.

John Connors vanskelige valg
Har man ikke sett de tidligere «Terminator»-filmene, så trenger man ikke bekymre seg for det, regissør McG har uttalt at man underveis i filmen får forklart store deler av historien om Sarah og John Connor.

«Terminator Salvation» er først og fremst en krigsfilm som skildrer den mørke virkeligheten menneskene befinner seg i det post-apokalyptiske 2018.

John Connor er i den fremtiden han ble trent for å takle, men oppdager at alt ikke er som han ble fortalt. Innhoppet til den nye karakteren Marcus Wright, spilt av Sam Worthington, gjør valgene til Connor vanskeligere. Han må finne ut om Wright er en Terminator sendt fra fremtiden, eller om han er reddet fra fortiden.

Connor og Marcus legger ut på en ferd sammen som bringer dem til hjertet av Skynets hovedkvarter, og oppdager en fryktelig hemmelighet som kan føre til menneskehetens endelige utslettelse.

Skynet og nye Terminatorer
Skynet står som kjent bak den store apokalypsen og alle de psykotiske morderrobotene, og disse er det flere av enn noen gang. Enorme roboter og mer gjenkjennelige Arnold-Terminatorer er tallmessige overlegne, og den menneskelige motstandsbevegelsen må ofre alt skal de kunne håpe på overlevelse.

Vi skal visstnok også få møte en ny type Terminator som Skynet utvikler. Modell 101 kan fort bety slutten på Connor og menneskenes håp for overlevelse.

I traileren står Christian Bale frem som en frustrert helt som har alt å tape, med en gravid kone og ansvaret for menneskeheten har han en tung byrd å bære på sine skuldre.

Og kanskje dette blir den siste filmen i serien? Som Connor sier det i traileren:

«Win or loose, this war ends tonight»

Se filmen på norske kinoer 5. juni 2009.