Se denne filmen før du poster ditt perfekte liv på Facebook

- Tankevekker på hvor mye innflytelse antall «likes» har på oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Shaun Higton (31) fra Holmlia utenfor Oslo har sammen med sine to brødre laget en tankevekkende film om hvilken innvirkning Facebook kan ha på oss.

Kortfilmen «What's on your mind?» har allerede dukket opp på en rekke internasjonale blogger og nyhetsnettsteder, og har over 1 million klikk på Youtube.

Se videoen øverst i saken!

- Ble deppa - Grunnen til at vi lagde denne filmen var egentlig at jeg ble deppa over alle de fantastiske statusoppdateringene på newsfeeden min på Facebook, sier Higton til Dagbladet.

Han har laget film sammen med sine to brødre Andrew Adam og Steven siden barndommen.

På dette prosjektet har Shaun hatt regi, Andrew Adam vært produsent mens Steven har stått for visuelle effekter, såkalt VFX-artist. Med-produsenten er Espen R. Pettersen.

- Jeg tenkte jo at ingen kan ha det så bra hele tiden, sier 31-åringen, som til vanlig jobber som reklameregissør i Kandidat AS i Oslo.

Tankevekker - Jeg håper filmen kan virke som en liten tankevekker på hvor mye innflytelse sosiale medier og antall «likes» har på oss.

Før de la filmen ut på Youtube ble den en av kortfilm-finalistene i årest filmfestival i Cannes.

- Den ble mottatt veldig bra der. Når folk ser filmen så får vi ofte høre at de kjenner seg igjen i historien, sier han.

Det perfekte Regissøren har ikke noe imot at folk legger ut positive ting, men han mener sosiale medier rendyrker det ideelle og det «perfekte».

- Jeg tror kanskje det gjør at man får et litt feil bilde på lykke, det blir feil å la antall visninger og «likes» definere vår egen verdi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer