Se denne før du griper etter telefonen på fredagsdaten

Video om avhengighet tar av på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tar du deg selv i å gripe etter smarttelefonen så fort du får et ledig øyeblikk? Eller bare må du sjekke Twitter og Facebook med det samme du våkner? I takt med den eksplosive utviklinga av sosiale medier, har bruken av smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner gått til himmels i de fleste husholdninger.

Dette mener rapperen Prince Ea er skremmende. I sin nye video «Can We Auto-Correct Humanity?» tar han for seg den teknologiske avhengigheten - og alt vi går glipp av på grunn av den.

Videoen, med beskrivelsen «Derfor vil jeg ikke la teknologien kontrollere meg», går som ild i tørt gress på nettet og er i skrivende stund sett over tre millioner ganger og delt over 580 000 ganger på Facebook - ironisk nok det sosiale mediet han kaller det «anti-sosiale nettverket» (se videoen øverst i saken). Fire timer på sosiale medier Men hvor mye tid bruker vi egentlig på å sjekke våre teknologiske duppeditter?

En undersøkelse gjort av Medienorge tidligere i år, viser at ungdom i alderen 16-22 år tilbringer 235 minutter, i underkant av fire timer, på sosiale medier hver dag. 38 prosent av ungdommene svarte også at de «treffer» vennene sine oftere gjennom sosiale medier enn i virkeligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer