Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se, der danser bestefar

Klisjeene er i overtall i denne opplagte «grip dagen»- komedien.

FILM: Men uff, for en stil han har.

De besøker verdens syv underverker på halvannen time, Edward (Jack Nicholson) og Carter (Morgan Freeman), men det er dessverre langt ifra nok til å gjøre «Nå eller aldri» særlig severdig.

Freeman er mannen som i ung alder måtte legge drømmene på hylla og ta en dårlig betalt jobb for å fø sin voksende familie. Mannen som aldri har fått noe gratis, men som aldri har klaget og som er omgitt av mennesker som elsker ham.

Opplagt finale

Nicholson er pengemannen som har støtt alle han elsker ifra seg, latt kapitalen tale og bygget seg en enorm formue.

Tilfeldighetene og kreftsykdommen fører dem sammen, og siden ingen av mennene har særlig lenge igjen å leve, reiser de ut på en halsbrekkende «ting du må gjøre før du kveiler»-tur.

Men i stedet for å inspirere og vekke latter, blir turen en øvelse i klisjeer, og en oppvisning i hvordan filmskapere ikke skal lage fyllmassen de trenger for å komme til den sjangeropplagte finalen.

Bautaer

Jack Nicholson (71) og Morgan Freeman (71) er to bautaer, og til tross for et løvtynt manus makter de aldrende herrene tidvis å vise glimt av storhet.

Samtidig skulle man tro at de sto støtt nok til å la filmtilbud som dette gå fra seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media