Se det amerikanske korpset showe med Ylvis-låt

- Vi begynte å øve på låta forrige mandag, koreografien torsdag, før vi framførte den lørdag.

(Dagbladet): Du har sikkert fått med deg at en norsk humorduo har vakt en smule oppsikt i utlandet med en låt og en musikkvideo om dyrelyder.

Ylvis' «The Fox» har ikke bare klatret oppsiktsvekkende høyt på Billboard-lista - den dukker opp i stadig nye coverversjoner. Og da Ohio Bobcats møtte Marshall Thundering Herd på fotballbanen lørdag, var det nettopp denne låta Ohio University Marching Band underholdt med i pausen.

Tusenvis av tilskuere fikk med seg studentkorpsets versjon av den norske parodilåta.

Smart og morsom - En av våre musikkarrangører, Mike Voytek, arrangerte den for oss. Selv hørte jeg den for første gang for halvannen uke siden, og syntes det var en smart og morsom video, skriver dirigent Richard Suk i Ohio University Marching Band i en e-post til Dagbladet.

- Jeg la merke til hvordan den tok fyr på Youtube og tenkte det ville være gøy å framføre den på neste kamp. Jeg kontaktet Mike Voytek og spurte om han kunne arrangere musikken. Deretter møtte jeg noen av studentene, som kartla koreografien, sier dirigenten.

Coverversjoner - Vi begynte å øve på låta forrige mandag og begynte å øve på koreografien torsdag, før vi framførte den lørdag. Håper det faller i smak! sier Richard Suk.

Det showglade korpset har tidligere spilt store Youtube-hits som «Gangnam Style» og «The Party Rock Anthem» på gressmatta, til publikums forlystelse - enten de sitter på tribunen eller foran dataskjermen.

Opptredenen på fotballstadion i Ohio er bare enda et eksempel på hvordan Ylvisåker-brødrenes Stargate-produserte låt sprer seg til stadig nye kanter av verden, og i stadig nye varianter.

På Youtube finnes det allerede et vell av coverversjoner.

Fjernet fra Itunes Humoristene fra Bergen har tidligere fått oppmerksomhet for sine velproduserte musikkvideoer. Den amerikanske kjendisbloggeren Perez Hilton var blant de første som hyllet Ylvis i USA. Han skrev om både pop-parodien «Work It» og powerballadepastisjen «Stonehenge».

Ingenting kan imidlertid måle seg med «The Fox», som nå er spilt av 28,5 millioner ganger på Youtube, I kjølvannet av suksessen har Ylvis-brødrene fått seg manager for USA og Canada og er blitt invitert til talkshowet «Ellen».

«The Fox» er imidlertid fjernet fra den digitale musikkbutikken Itunes på grunn av anklager om plagiat. Det har verken Ylvis eller produsentene i Stargate foreløpig ønsket å kommentere.