Se det enorme 3D-showet midt i Kristiansand sentrum

Lysshowet dekker hele den 23x12 meter store fasaden på torget

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Rusler du i Kristiansands gater denne adventstiden er det nærmest umulig å ikke legge merke til det enorme lysshowet som preger Nordeabygget på torget.

Fasaden er hele 23 meter lang og 12 meter høy, og ser tilsynelatende ut til å riste, fryse til is og bli pyntet med kakepynt.

Som en del av konseptet «Julebyen» i Kristiansand har Kvadraturforeningen fått med seg produksjonsselskapet Blank og laget det daglig leder i foreningen, Harald Andersen, kaller «den nye julestemningen».

- Hvert år skaper vi julestemning i sentrum, med gatebelysning, julenisse og underholdning. Nå har vi tatt det hele et steg videre med dette lysshowet, sier Andersen. Gir mersmak Også i fjor kunne Kristiansand imponere med lysshow, og det har tydeligvis gitt mersmak for sørlendingene.

Julebyen åpnet 6.desember, med første visning av årets lysshow. Innholdet er helt nytt og det var derfor flere tusen som møtte opp da ordføreren skulle åpne årets 3D-opplevelse.

- På hver eneste visning stiller over tusen mennesker seg opp for å se. Over femti-tusen så fjorårets show, og vi regner med et tilsvarende tall i år, forteller Andersen.
For Kvadraturforeningen er det viktig at julestemningen når frem til sørlendingene. Vi investerer masse ressurser i dette konseptet. Ikke bare har vi 3D-video på en fire etasjers bygning, men vi har også rigget opp et svært lydanlegg på torget for å få den gode totalopplevelsen, sier Andersen.
Og responsen på showet har vært nokså entydig.
- På sørlandet er dette faktisk blitt den store snakkisen. Jeg får daglig henvendelser fra folk om hvor fantastisk dette er, sier Andersen.
Først i Norge Tre svære projektorer på 18.000 lum hver kreves for å gjennomføre det fem minutter lange showet, som i gjennomsnitt vises tre ganger daglig de siste atten dagene før jul.

<strong>NOEN HJEMME?:</strong> Nei, det er ikke lys på inne i bygget, selv om det virkelig ser slik ut. Foto: Blank
NOEN HJEMME?: Nei, det er ikke lys på inne i bygget, selv om det virkelig ser slik ut. Foto: Blank Vis mer

Blank, som er produksjonsselskapet bak videoen har også mange grunner til å få litt ekstra julestemning på torget. Daglig leder i selskapet Kent Bakke mener at de er de første i Norge til å gjennomføre et slikt show.

- Mange før oss har prosjektert video eller bilder på husvegger, men ingen har etter deg jeg erfarer brukt 3D-mapping slik som vi gjør, forteller han til Dagbladet. Teknikken selskapet bruker gjør at publikum opplever at bygget nærmest blir levende, uten å måtte bruke egne spesialbriller. - Det vi gjør er at vi først tegner bygget virtuelt i 3D og så legger animasjon oppå. Da kan vi for eksempel legge inn en fiktiv skygge fra vinduskarmene, og på den måten skape en illusjon av 3D.   Er du i området og ikke fått med deg showet er det enda ikke for sent. Siste visning blir klokken 18:05 på lille julaften.

<strong>TYDELIG BUDSKAP:</strong> Lysshowet sprer god julestemning på torget i Kristiansand. Foto: Blank
TYDELIG BUDSKAP: Lysshowet sprer god julestemning på torget i Kristiansand. Foto: Blank Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer