«Skjelvet»

Se Ekebergåsen krølle seg i ny og illevarslende «Skjelvet»-trailer

Oslo destrueres i kommende katastrofefilm.

KATASTROFEFILM: Oslo legges i grus 31. august 2018. Se første smakebit av «Skjelvet», som er oppfølgeren til storsuksessen «Bølgen». Video: Fantefilm/ Nordisk Film Distribusjon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 31. august 2018 kommer oppfølgeren til kinosuksessen «Bølgen». I Fantefilms «Skjelvet» (se faktaboks) skal Oslo legges i grus, og i dag kom første smakebit.

Se klippet øverst i saken.

I hovedrollene: Ane Dahl Torp og Kristoffer Joner, men ingen skuespillere er å se i traileren som ble sluppet i dag.

Videosnutten viser derimot Ekebergåsen krølle seg og knake i sammenføyningene idet den angivelig rastløse jordskorpa under Østlandet begynner å bevege seg. En flyalarm lyder i det fjerne og varsler innbyggerne om at de må komme seg i sikkerhet, hvor enn det er.

Dagbladet besøkte filmsettet til «Skjelvet» i oktober, og da la en ubeskjeden filmprodusent i Fantefilm, Martin Sundland, lista takhøyt:

- Vent med å kjøpe bolig i Oslo til etter 31. august neste år, for etter premieren på «Skjelvet» kommer det neste boligkrakket.

Filmen lages ikke uten et visst press. Over 800 000 så «Bølgen» på kino i 2015.

«BØLGEN»: Storfilmen fra 2015 trakk mange til kinosalene. Video: Fantefilm Vis mer Vis mer Vis mer

I høst var det 113 år siden et kraftig jordskjelv, beregnet til en styrke på 5.4 på Richters skala, rystet Oslo og områdene rundt, og det er ingen grunn til at det ikke skal skje igjen, ifølge fagfolket:

«Geologiske argumenter tilsier at det er grunn til å forvente store framtidige jordskjelv i Oslo-graben regionen, men når de kommer vet vi ikke.», skrev geologen Conrad D. Lindholm i Aftenposten i 2004.

Akkurat dette utsagnet er det Fantefilm leker seg med når de «raserer» Oslo i «Skjelvet».

PÅ SETT: Skuespiller Kristoffer Joner spiller geologen Kristian Ekjord i katastrofefilmen «Skjelvet». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PÅ SETT: Skuespiller Kristoffer Joner spiller geologen Kristian Ekjord i katastrofefilmen «Skjelvet». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Se flere bilder fra filmsettet her.

Crewet har også spilt inn scener i Geiranger, og i et studio i Praha. Budsjettet er på over 50 millioner kroner.

Utvalget av stillbilder fra den kommende katastrofefilmen er foreløpig beskjedent, men et konseptuelt illustrasjonsbilde av Oslo Plaza og «Postgirobygget» som kollapser er tidligere offentliggjort.

DRAMATISK: Mange byplanleggere og arkitekter vil nok fryde seg over å se dette arkitektonisk utskjelte sentrumssområdet av Oslo få en ny start. Her kollapser «Postgirobygget» og Oslo Plaza. Foto: Fantefilm
DRAMATISK: Mange byplanleggere og arkitekter vil nok fryde seg over å se dette arkitektonisk utskjelte sentrumssområdet av Oslo få en ny start. Her kollapser «Postgirobygget» og Oslo Plaza. Foto: Fantefilm Vis mer

«Skjelvet»

  • Regi: John Andreas Andersen
  • Produsent: Martin Sundland og Are Heidenstrøm
  • Foran kamera: Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro, Edith Haagenrud-Sande, Kathrine Thorborg Johansen, Stig Amdam og Catrin Sagen.
  • Manus: Harald Rosenløw Eeg og John Kåre Raake
  • Location: Oslo, Geiranger og Praha
  • Premiere: August 2018
  • Produksjonsselskap: Fantefilm Fiksjon

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer