Se eksklusiv «Louder Than Bombs»-trailer: - Går inn i drømmer, fantasier og nevroser

Nordmenn bak stjernespekket familiedrama.

(Dagbladet): - Dette er en film både jeg og Joachim har hatt tett innpå oss i mange år. Det har vært en veldig lang prosess, og jeg er lettet over at den til slutt ble laget, forteller den norske manusforfatteren Eskil Vogt til Dagbladet.

Forventingene har vært mange, og store når det kommer til Vogt og Joachim Triers nye film «Louder Than Bombs». Tidligere har de blant annet samarbeidet og gjort suksess med filmen «Reprise» i 2006, og «Oslo 31. august» i 2011. 

- Ved flere tilfeller så det ut som at prosjektet ikke skulle bli noe av, og det har vært stunder hvor vi sikkert burde ha lagt prosjektet dødt, men vi har rett og slett ikke klart det. Det er vi utrolig glad for i dag.

- Fantasier og nevroser Filmen er også Triers første engelskspråklige film og Norges første gullpalmekonkurrent i Cannes på mange år.

Allerede har den norske norske duoen høstet ros fra kritikere i både inn- og utland.

Dagbladets anmelder beskriver blant annet filmen som «en unik, følsom, felles filmsignatur, der de utnytter filmens potensial til å veve det som faktisk skjer sammen med ønsker, minner, drømmer og vemodige utforskninger av det som kunne vært».

- Filmen er et familiedrama om en mann og to sønner som på forskjellige måter takler sorgen etter en mor som er blitt borte. Vi går langt inn i deres drømmer, fantasier og nevroser, noe vi håper har gitt det hele en frisk og original vinkling.

Med seg på laget har de fått store internasjonale stjerner.

- Store personligheter Blant andre spiller Jesse Eisenberg, kjent fra filmer som «Now You See Me» og Facebook-filmen «The Social Network», den irske «Vikings»-skuespilleren Gabriel Byrne og franske Isabelle Huppert, kjent fra «Amour» og «Valley of Love», i filmen.

- Til tross for at det å lage film i utlandet er en overraskende likt som i Norge, var det ekstra gøy å få jobbe med så store stjerner. At de tok seg tid fra svære Hollywoodfilmer for å bli med på dette var en ære, sier Vogt.

- Var det noen av skuespillerne som var vanskeligere å jobbe med enn andre?

- Nei, alle er forskjellige seg imellom. De er alle dyktige skuespillere med store personligheter. Og store personligheter krever også sin plass, sier han lattermildt.

«Louder Than Bombs» har norsk kinopremiere 2. oktober.  

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram