Se en naken Jarle Andhøy fange fisk få meter fra ville bjørner

- Er det enklest å ta dem forfra eller bakfra?

(Dagbladet): «Havet gir og havet tar, het det i gamle dager. Mange vendte aldri tilbake». Det er de første ordene til fortellerstemmen i serien «Berserk mot Sydpolen», som har premiere på TVNorge i kveld. 

Fra start dokumenteres seilasen, som endte forferdelig galt den 22. februar i fjor. Skuta forvant og tre av mannskapet er fortsatt savnet.

Til tross for det, vises serien i kjent «Berserk»-stil, før det i den siste episoden gjøres et forsøk på å finne svar på hva som faktisk skjedde da nødraketten ble utløst i fjor.

Naken-bad I første episode av «Berserk mot Sydpolen» introduseres Christian Foss, som aldri har seilt før. Han bor hjemme og får servert pizza av mor, samtidig som han går under kallenavnet «Kongen av Røa».

Han får beskjed av Jarle Andhøy, som er kaptein på skuta, om å møte ham i Alaska. Etter å ha ventet på Andhøy i over ti dager, dukker endelig kapteinen og skuta opp.

- Nå har jeg ventet lenge, endelig har Jarle kommet. Nå skal jeg lære ham å fiske, sier Foss i episoden.

Så ser vi de to kliss nakne forsøke å fange fisk med bare hendene. Bare få meter unna vandrer ville bjørner.

- Er det enklest å ta dem forfra eller bakfra, sier Jarle når han står naken ute i elva for å forsøke å løfte opp en fisk med bare hendene.

- Dette har jeg aldri vært med på før - å bare dra laksen opp av elva på den måten her, sier han videre.

- Sloss for livet Lenge ser vi dem bakse rundt i elva, før de tilslutt får fangst med bare nevene - begge to.

- Hvem fikk den største, da, spør Jarle, før han svarer selv.

- Fossern fikk den største, sier han og begge bryter ut i rå latter.

Fra Canada seiler de to videre til Kamtsjatka i Russland, hvor maskinist Rune «Supern» Olsgaard mønstrer på. Dagbladet skrev i dag hvordan møtet med Russland ble skjebnesvangert både for Olsgaard og Foss.

Olsgaard havnet på sykehus i tre uker etter et basketak med tre russiske gutter. Han fikk ni knivstikk og 40-50 spark.

- Jeg sloss for livet, sier han.

Foss på sin side falt ut i det iskalde havet da han og ei russisk jente var på vei hjem fra fest. Hun havnet i koma med lungeødem, mens Foss ble sendt på sykehus for å varmes opp.