Se, en ny «Ringenes Herre»-film

Og den er helt gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Fans kan deles inn i to kategorier: Vanlige fans og FANS!, og tilhengerne av J.R.R. Tolkien tilhører veldig ofte sistnevnte kategori.

Mange av dem synes også det er veldig lenge å vente til 2011, når «Hobbiten» har premiere.

Om du er en av dem, har vi imidlertid en god nyhet for deg. Sommeren for to år siden møttes i overkant av 100 kvinner og menn i Nord-Wales, for å lage sin egen historie fra Tolkiens univers. Fanfilmen «The Hunt for Gollum» hadde premiere under Sci-Fi-London film festival i går, og ble lagt ut på nett for få timer siden.

- Responsen har vært helt sprø. I løpet av de første timene har omtrent 100 000 sett den, nettsiden vår kneler, og filmettsider over hele verden skriver om oss, sier den britiske regissøren Chris Bouchard (27) til Dagbladet.no.

Lagd på fritiden

Bouchard er egentlig en videoingeniør, men drømmer om  en dag å få regissere en ordinær spillefilm. I hver ledige stund de siste to årene har han flikket på «The Hunt for Gollum» og koordinert arbeidet som alle de frivillige har bidratt med.

Totalt kostet filmen 3000 pund å lage.

- De fleste som har vært med er amatører som har ønsket å lære om film eller ha noe å sette på cv'en. Vi fant hverandre gjennom nettsida vår og på Facebook, og sammen har vi hatt det utrolig morsomt, forteller Bouchard.

Filmens handling er lagt mellom «Hobbiten» og «Ringenes Brorskap». Gandalf sender Aragon ut for å finne Gollum, fordi sistnevnte har verdifull informasjon om ringen. Målet er å hindre orkene fra å få fatt i ham først.

Manus vinner neppe noen Oscar, men:

- Vi trengte en enkel historie som matchet våre ambisjoner. Det viktigste for oss var å få til produksjonsdesignen - at filmen skulle se profesjonell ut, sier regissøren.En ren hyllest

27-åringen gjentar stadig at filmen er en hyllest, og særlig til Tolkien-universet slik det ble framstilt at Peter Jackson i hans filmer.

Han er imidlertid også bevisst på at den kan tolkes som plagiat. Derfor har han også vært i kontakt med arvingene etter Tolkien.

- Jeg har forstått det slik at det er greit, så lenge vi ikke utnytter filmen kommersielt på noen måte. Vi vil bare vise den bort gratis, vi har ingen reklameinntekter og ingen får betalt. Jeg håper de forstår at vi har laget denne filmen fordi vi elsker bøkene.

Sammen med «The Hunt for Gollum» har imidlertid Bouchard publisert traileren til det han håper blir det neste store prosjektet hans: En profesjonell thriller. Erfaringene med fanfilmen har da vært nyttige.

- Folk har helt sikkert lyst til å bidra på frivillig basis også på en kommersiell film, med alt fra lydarbeid til kostymer. Men neste gang kommer jeg forhåpentlig til å sette den opp filmen på kino - og ikke bare gi den bort på nett, sier regissøren.

<strong>REGISSØR:</strong> Chris Bouchard (27) håper nå å få lage en profesjonell film.
REGISSØR: Chris Bouchard (27) håper nå å få lage en profesjonell film. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer