Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se! En urørt bergenser!

Matias Tellez (18) er ikke akkurat urørt, men han får helt sikkert et karriereløft etter å ha blitt kåret til Årets Urørtartist.

TRONDHEIM (Dagbladet): - Det er dritfett. Jeg var bombesikker på at Pirate Love skulle vinne. Endelig får jeg råd til å betale ned gitaren jeg har, og kjøpe meg en ny, sier Matias Tellez til Dagbladet.

Den unge bergenseren tok en favorittseier i finaleshowet, som i går kveld ble arrangert i Studentersamfundet i Trondheim. P3s årlige konkurranse for ny norsk musikk har høy prestisje, ikke minst fordi lista over tidligere vinnere består av navn som Ida Maria, Sissy Wish og Heroes and Zeros.

Matias Tellez har allerede markert seg med en plateutgivelse og fått mye rosende omtale, ikke minst av Urørtredaksjonen, som har beskrevet ham som «et musikalsk vidunder» og «en usedvanlig dyktig, ung og lovende type som lager fengende og smart popmusikk».

Debutplata «Tamias Mellez» kom i høst. Den fikk terningkast fire i Dagbladet, og artisten fikk skryt for å være «perverst begavet til å være 18 år gammel».

Nye sko

Tellez vant gårsdagens finale med låta «Brand New Kicks», som Urørtredaksjonen har beskrevet som «et særdeles fornøyelig stykke musikk spekket med livsglede og god energi».

- Jeg hadde kjøpt noen nye sko. De gjorde sykt vondt den første uka, men så ble de sykt gode. Det var så mye glede og frustrasjon rundt disse skoene at de fortjente en låt, har artisten selv sagt om bakgrunnen for låta.

Så mye blest har det vært om den unge bergenseren, at en leser har kommentert på Urørtnettsiden at «du er jo ikke akkurat urørt da …» med en tilføyelse om at han er så mye promotert av NRK, at han sikkert vinner.

GLAD: Matias Tellez (18) spilte på Bylarm for tre år siden og har allerede sluppet sin første CD. Så glad ble han likevel da han var kåret til årets Urørt-artist i går kveld. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET
GLAD: Matias Tellez (18) spilte på Bylarm for tre år siden og har allerede sluppet sin første CD. Så glad ble han likevel da han var kåret til årets Urørt-artist i går kveld. Foto: TOM E. ØSTHUUS/DAGBLADET Vis mer

Det var en spådom som slo til for fullt. Matias Tellez fikk nest flest nettstemmer, og sammen med jurystemmene førte det ham helt til topps.

Tellez ble rost opp i skyene av juryen, bestående av P3s musikksjef Håkon Moslet, Ane Brun, Christer Falck og Toffen Gunnufsen.

- Jeg var så imponert at jeg holdt på å kaste opp første gang jeg hørte låta, sa Christer Falck.

Finalistene

Tellez slo ut de ni andre finalistene, som var Katzenjammer fra Oslo, Soul Theory & Keem One fra Oslo, Dobbelmono fra Bergen, Dylan Mondegreen fra Oslo, Simon Says No fra Bergen, Magnus Sinnes fra Trondheim, Howl fra Oslo, The Work fra Bergen og Pirate Love fra Oslo.

Med seieren i årets Urørtkonkurranse, får Matias Tellez opptre foran et potensielt publikum på 10 000 mennesker på Norwegian Wood i Frognerparken. I tillegg får han 25 000 kroner - og masse spilletid på P3.

Bandet YoYoYo Acapulco vant konkurransen om å lage den beste Urørtvideoen med videoen «F-Word». De får vise vinnervideoen på Bergens Internasjonale Filmfestival.

Viktig kanal

Urørtsidene på Internett er blitt et populært lanseringssted for ny norsk musikk. Bare det siste året er det publisert 17 000 nye låter på nettstedet, som i gjennomsnitt har 150 000 brukere hver måned. Antallet sidevisninger ligger på mellom en million og to millioner per måned.

- La de små band komme til meg! sier Siri Narverud Moen, som er programleder for P3-programmet Urørt.

Hun ledet gårsdagens direktesendte finaleshow, og mener at Urørt er landets viktigste kanal for de nye artistene, også i sammenlikning med Alarmprisen og Bylarm.

- Det er en vill, men artig jobb å passe på 21 000 artister. Noen dager får vi inn opp imot 100 lydfiler. Ingen andre hører så mye ny musikk som oss, sier Siri Narverud Moen.

VINNER 25 000 KRONER: Og får spille på Norwegian Wood i Frognerparken til sommeren. Her Matias Tellez på scenen i Samfundet sammen med programleder i Urørt, Siri Narverud Moen, etter at seieren var sikret lørdag kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media