- Se filmen min, Blair!

Kevin Costner anbefaler alle statsledere å se den politiske filmen «13 dager».

«13 dager» tar for seg thrilleren i Det Hvite Hus under Cuba-krisen i 1962. Skuespilleren Kevin Costner anbefaler nå alle statsledere til å se filmen fordi han ikke tror de tar atomtrusselen alvorlig nok.

President George W. Bush har allerede sett filmen, det samme har Bill Clinton. Nå er Kevin Costner i London i forbindelse med den britiske filmpremieren, og oppfordrer britenes statsminister til å gå på kino.

- Filmen er meget politisk. Vi har et ganske avslappet forhold til atomvåpen, og vi tror at problemet ikke eksisterer lenger. Ennå har vi tusenvis av atomraketter, så vi er ikke sikrere nå enn vi var da. Men ingen liker å tenke på det, sier Kevin Costner til The Independent.

Politisk bevissthet

Kevin Costner spiller en av Kennedys rådgivere under Cuba-krisen i «13 dager». Han mener at politiske filmer helt klart har sin plass også i underholdningsindustrien.

Costner er imidlertid oppgitt over at mediene heller vil stille ham spørsmål om trivielle ting som kjæresten hans istedet for politikk.

- Det er tema vi fortsatt har problemer å snakke om. Mitt eget land har utryddet den ene kulturen etter den andre, men det er ikke noe man snakker om. Jeg håper at «13 dager» fører til at folk der ute vil vite mer om krisa og politikk generelt, sier Kevin Costner i London.