Se filmene fra det internasjonale programmet!

3. mai går årets animasjonsfestival Animerte Dager av stabelen. Dagbladet :på nettet presenterer videoklipp fra en del av filmene i det internasjonale programmet.


The Periwig-maker
(Ty. Regi: Steffen Schäffler) En mann stenger seg inne i middelalderens pest-infiserte London for å flykte fra infeksjoner. Med Kenneth Branaghs fortellerstemme.

Ravnen (Ty. Regi: Hannes Rall)"Der Rabe" er basert på Edgar Allen Poes dikt. En mann sørger over tapet av sin kjære Leone, og får et mystisk besøk om natten.

Furniture Poetry

(Br. Regi: Paul Bush) "Hva hindrer meg i å anta at dette bordet enten forsvinner eller endrer form når ingen iakttar det, for så å endre seg tilbake når noen observerer det igjen? Men man føler for å si - hvem kan foreslå noe slikt?"(L. Wittgenstein.

Once upon a time near the Sea

(Ru. Regi: Alexiy Khartidy) Historien om en dykkende arkeolog, kona hans og fisker-dama.

Brother

(Aus.Regi: Adam Benjamin Elliot )Barndomsminnene til en bror, sigarettene hans, astma og "nits". Den siste delen i en trilogi basert på regissørens familie.

Just In Time

(Ty. Regi: Kirsten Winter) På en togtur i USA kommer følelser fram fra en bilulykke fra mage år tilbake

Geometrix 1

(Ty. Regi: Thomas Schmidl) Optisk musikk skapt gjennom animerte geometriske former.

Geometrix 2

(Ty. Regi:Thomas Schmidl) Eksperinentell film med bilde og lyd risset rett på filmen.

Don Quixote (Ung. Regi: Csaba Varga)Don Quixote, døper hesten sin Rocinante, presser seg inn i en rustning og griper ril våpen. Sammen med den trofaste våpenbæreren Sancho Panza skal han beskytte de uskyldige

The Man With Beautiful Eyes (Br. Regi: Jonathan Hodgson)En gjeng unger oppdager et merkelig hus med en overgrodd hage. Basert på Charles Bukowskis dikt.

The Old Man and The Sea

(Ru./Can. Regi: Aleksandre Petrov) Årets Oscarvinner. Santiago ror båten rolig. 84 dager er gått uten napp. Plutselig strammer linen til. Kampen starter. Basert på Ernest Hemingways klassikere. (Filmklipp ikke tilgjengelig

Robbie The Reindeer - Hooves of fire

(Br. Regi: Richard Goleszowski)Filmen avslører sannheten om late og avslappede Robbie som blir sent til Nordpolen for å kjempe om navigatørstillingen på julenissens slede. Smerte, drama, dopingtesting og kjærlighet.

3 Misses

(Ne. Regi: Paul Driessen) Tre ulykker er i ferd med å skje. Tre redningsmenn iler avgårde. Dessverre er de ikke fagfolk.

Fugue

(Sveits. Regi: Geaorges Schwizgebel) En mann løper ned trappene. Han finner husly i et hotellrom og begynner å drømme. En visuell tolkning av fugens underliggende struktur.

Les noces de Viardot

(Fr.Regi:Jean Rubak)Paris i 1840. To menn konkurrerer om hjertet til den unge operasangerinnen Pauline Garcia.

Angry Kid - Headlights

(Br. Regi: Darran Walsh)Aardman Animations Angry Kid gjør et comeback.(Filmklipp er ikke tilgjengelig).

Lazy Sunday Afternoon

(Ty.Regi: Bert Gottschalk) En gribb i ørkenen nyter en varm og stille ettermiddag. Et kjøretøy kommer. To pistolmenn gjør seg klare til duell. Gribben avventer situasjonen - klar til å benytte anledningen.

When the day breaks

(Can.Regi: Wendy Tilby & Amanda Forbis) Etter å ha vært vitne til en dødsulykke, søker Ruby trøst i byen rundt henne og finner den på overraskende steder.

Fast Spin Fling

(Br. Regi: Sandra Ensby) Muriel synes synd på kjæresten til samboeren Pippa. Hun vet at Pippa er utro. I all hemmelighet begynner hun å begjære ham.

Village of idiots

( Can. Regi: Eugene Fedorenko & Rose Newlove) Shmendrik er lei av det hverdagslige livet i barndomsbyen Chelm. Han drar ut på en reise som bringer ham til en by som er merkverdig lik det gamle Chelm. Basert på en jødisk historie.

Angry Kid - Swearing

(Br. Regi: Darren Walsh) Aardman "Angry Kid" er tilbake - sintere enn noen gang.

Wyatt Earp

(Aus. Regi: Mark Gravas) "Wyatt Earp" er en kjapp western skuddslave akkompagnert av Spike Jones-låta "Wyatt Earp makes me burp.

Intolerance

(Br. Regi: Phil Mulloy) Zoggene ser kanskje rare ut, men vanene deres er ennå merkeligere. Bsss

(Ty. Regi: Felix Gönnert) På et kjøkken oppdger en flue en barnebok hvor en elefant balanserer snabelen. Flua blir interessert siden den også har en snabel.

Humdrum

(Br. Regi: Peter Peake)Hva kan man finne på i all kjedsommelighet? Et skyggespill fra Aardman Animations.