Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Se forestillingen med lukkede øyne

PARIS (Dagbladet): Stein Winges oppsetning av Wagners «Tristan og Isolde» på Bastille-operaen i Paris ble slaktet i viktige kritikker i går. Le Monde og Libération oppfordret til å gå og se forestillingen med lukkede øyne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Fra det øyeblikk teppet går opp, og man oppdager et skipsvrak med stygge aggressive farger og former, og hovedrolleinnehaverne kommer inn på scenen i noen moderne kostymer ingen ville ha utenom scenen, er man nødt til å lukke øynene, skriver Gérard Condé i Le Monde. Iscenesettelsen gir avisa lyst til å flykte.

- Heldigvis at Stein Winge med sitt scenografiske geni (som korrekt nok ble pepet ut etter premieren) ikke glemmer å benytte metall og pleksiglasstrappen som fra en butikk i Hallene på 80-tallet for å la personene gå opp og ned, så de slipper å få valne føtter og ikke gå vill i scenens fire hundre kvadratmeter, skriver Eric Dahan i Libération, som kaller iscenesettelsen udugelig.

- Man må gjøre det man tror på og ta det som kommer. Jeg har prøvd å lage mennesker av det. Det er alltid sterke meninger rundt Wagner, sier Winge filosofisk og tar det på strak arm.

Hans scenograf Lennart Mørk, som ofte har arbeidet med Ingmar Bergman får så ørene flagrer.

- Når teppet går opp for en klynge bananer som i en reklame for Flanby (kjent karamelldessert) i stedet for en båt, må det sies at Lennart Mørk, den trette dekoratøren, har tatt feil diskett og i stedet tatt med den fra Pinocchio, skriver Libération.

Stein Winge

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!