Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se første smakebit fra «Star Wars Rebels»

Opprørere og romkamper.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): De siste dagene har Disney og Lucasfilm varmet opp til høstens nye animerte tv-serie, «Star Wars Rebels», med flere bak scenen-klipp med skuespillere og animatører.

Det vi ikke har fått se er imidlertid selve serien - før nå. Rob Bricken hos io9 har viderebrakt to nye teaserklipp som tar oss med til nok en planet med gyllen fargepalett for å møte Ezra, nok en Luke Skywalker-aktig tenåring på vei inn i opprørernes rekker.

- Ezra loffer rundt på den søvnige, hvetedekte planeten frem til han bevitner en kamp mellom et opprørerskip og noen TIE Fightere over seg, skriver Bricken.

- Det minner om en av de slettede scenene fra den første «Star Wars»-filmen, hvor Luke stirret opp på romkampen i åpningsscenene gjennom romkikkerten sin.

Opprørets begynnelse
Serien foregår i tiden mellom «Revenge of the Sith» og «A New Hope», og forteller historien om opprørernes spede begynnelse.

Mens Ezra spilles av Taylor Gray, skal Freddie Prinze Jr. ta rollen som Kanan, en cowboy-aktig jedi som er jedi i skjul fordi jedier og Imperiet ikke går så godt sammen.

Sammen med en gjeng opprørere flyr han rundt i galaksen ombord på romskipet Ghost.

TUSENÅRSFALK: Er bildet i bakgrunnen (uthevet) et subtilt hint fra Lucasfilm? Foto: Lucasfilm
TUSENÅRSFALK: Er bildet i bakgrunnen (uthevet) et subtilt hint fra Lucasfilm? Foto: Lucasfilm Vis mer

- Jeg oppfatter ham som sjefen for denne organisasjonen, for mannskapet på Ghost, og når han gir en ordre så må du utføre den, sier Prinze selv.

Forhåpentligvis blir ikke Kanan like kjedelig som Prinze's forrige stemmerolle, James Vega i «Mass Effect 3».

Barbert hamster
I fjor ble også tv-seriens sjefsskurk introdusert, Imperiets inkvisitør. Han ser omtrent like nifs ut som en barbert og grinete hamster.

En gråhudet Darth Maul-lookalike med et utseende som utvilsomt vil gå godt sammen med tilgjorte «moahahaha!»-latterkuler umiddelbart etter at en ond plan er lagt frem.

Men så er det da også først og fremst en animasjonsserie for barn.

Tusenårsfalken
Kanskje er ikke dette hva veteran-fansen først og fremst higer etter (og har nå egentlig «Star Wars»-filmene og seriene vært det siden «Episode I»?), men kanskje kan et nytt bilde fra produksjonsdelen av Lucasfilm-nettsiden være til trøst?

Ifølge SlashFilm er det nemlig en sjanse for at J.J. Abrams og Lucasfilm nettopp lekket en ny design for Millennium Falcon via et bilde fra et møte mellom blant andre regissøren, Lucasfilm-sjef Kathleen Kennedy og produksjonsdesigner Rick Carter.

I bakgrunnen ses flere konseptskisser, blant annet en av det som later til å være et av tidenes høyest elskede romskip.

- Jeg tror det at Abrams, Carter og hele teamet er tilstede betyr at disse bildene er fra «Episode VII», skriver Slashfilm-skribent Germain Lussier.

- Men ville Lucasfilm gjort det så åpenlyst?

Det ville ikke være helt uventet om Tusenårsfalken skulle dukke opp i «Episode VII» - Carrie Fisher har allerede bekreftet at hun, Mark Hamill og Harrison Ford returnerer til rollene som gjorde dem berømte.

Men før du spretter i taket, husk at det også er en reell sjanse for at det er Zac Efron som skal fly skipet.

SKURKEN: En barbert hamster med ansiktsmaling. Foto: Skjermdump fra teaser
SKURKEN: En barbert hamster med ansiktsmaling. Foto: Skjermdump fra teaser Vis mer
Hele Norges coronakart