HJEMME ALENE: Det er 28 år siden Kevin McCallister ble glemt alene hjemme i en av verdens mest ikoniske julefilmer. Nå er han tilbake i en ny reklame for Google Assistant - 38 år og fortsatt alene hjemme. Video: Google Vis mer Vis mer

«Alene hjemme»

Se! Gjør «Alene hjemme»-come­back etter 28 år

Kevin McCallister er tilbake, 38 år og fortsatt «Alene hjemme» i ny reklame for Google.

Det er 28 år siden julefilmen «Alene hjemme» tok verden med storm og 11 år gamle skuespiller Macaulay Culkin fant en permanent plass i våre hjerter.

Historien om åtte år gamle Kevin McCallister som blir glemt alene hjemme og må hanskes med to sleipe tyver, er fortsatt en av julas mest populære filmer.

Rollen som Kevin ga Culkin stjernestatus og han ble lenge regnet som en av verdens mest suksessrike barneskueskuespillere.

Moderne vri

Etter 1994 forsvant Culkin fra rampelyset, og har siden bare dukket opp i noen få småroller i mindre serier og filmer.

Nå er han tilbake i sin mest ikoniske rolle som Kevin McCallister, 38 år gammel og fortsatt alene hjemme.

I en reklame for appen «Google Assistant» gjenskaper han noen av filmens mest kjente scener – med en moderne vri selvfølgelig.

Ikledd samme grønne morgenkåpe fra første film kommer Kevin ned trappa fra loftet og oppdager at familien hans er borte. «Mamma?», spør han med et fortsatt trøtt uttrykk, men med en betydelig dypere stemme.

Heldigvis har en nå godt voksen Kevin «Google Assistant» til å hjelpe seg, som kan fortelle at i dag har han huset for seg selv.

Videre følger vi Kevin som fortsatt leker seg med etterbarberingsvann, spiser is til middag og skremmer uskyldige pizzabud. Fred fra tyver har han heller ikke fått i løpet av 28 år, og han må nok en gang ty til kreative løsninger for å lure dem. Selvfølgelig ved hjelp av «Google Assistant».

Se reklamen øverst i saken.

Gjensyn med ikoniske sitater

Culkin postet selv reklamen på sin Twitterkonto, med teksten:

«Har du noen gang lurt på hvordan Kevin McCallister er som voksen? Ikke jeg heller. Men for sikkerhets skyld, er du nysgjerrig bør du helt klart se denne reklamen.»

De som har skaffet seg «Google Assistant» kan i tillegg oppleve en ytterligere nostalgi med appen. I en begrenset periode kan nemlig enkelte setninger gi deg ikoniske sitater fra filmen.

For eksempel vil spørsmålet «Har jeg glemt noe?» sette i gang en avspilling av det kjente «KEVINNNNNNNN»-skriket.

Man kan lese hele listen over setninger man kan si på Google sin blogg.