Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se, han hører!

BERGEN (Dagbladet): SK868 fra København har landet. En surrende jentehop og en svimete tysk oljearbeider har tatt oppstilling. For å hilse Stig van Eijk velkommen til Bergen, sjekke om han fortsatt ser dem og kan høre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hvem venter dere på? Some kind of a pop star?

Den amerikanske damen på Flesland skjønner ikke helt hva disse rødblussende jentene er godt for. Ikke den svimete oljearbeideren, heller.

- Stig van Eijk! svarer en.

- Stig who?

De to utlendingene rusler bort, og der kommer han, gitt. Stig. Solbrille-sist, som det sømmer seg en kjendis. Fire jenter fra Minde får autografer - han har smilt til dem før. Jentene i klassen kaster seg over ham, og Stig manøvrerer trillevogna med Jerusalem-shoppingen og har bamsen sin på toppen. En riktig slitt og sikkerhetsklarert bamse.

- Kan du høre?

- Ja da, jeg hører, men jeg har et slags trykk i ørene og jeg gleder meg til å få det sjekket. Det går nok bra, nå skal jeg slappe av hjemme, tenke litt og treffe venner, sier Stig.

- Klassen din sa «stakkars Stig» da de så Grand Prix lørdag?

- He, det var bare et show, det er mye som venter og ingenting er ødelagt for meg. Nå er det bare å komme videre, her i Bergen er jo alle så positive. Godt å være hjemme igjen.

- Er du blitt kjendis nå?

- I går ble jeg stoppet av skrikende jenter som kunne refrenget på «Living My Life Without You» på shopping i Jerusalem.

Han gliser, rusler ut i kald vestlandssommer til pappas hvite Ford. Ingen limo - og der forsvant jentene også.