Se, han snakker!

Niklas Gundersen er mest kjent som danser, ikke minst fra Jo Strømgrens fotballett. Men gutten kan både synge og spille teater.


KRITISK PUBLIKUM: Niklas Gundersen og Ingrid Bergstrøm spiller Brakar og Joanna på Riksteatret. Barna fra klasse 1 A på Ekeberg skole forlagner full innlevelse og konsentrasjon om rollen.

- Brumlebrumlebrumle, brøler Niklas, til hvinenede fryd for testpublikummet, klasse 1A fra Ekeberg skole. Niklas er bjørnen Brakar i Geirr Lystrups musikkspill «Brakar og Joanna», som er Riksteatrets tilbud til barn neste år. Da er det femti år siden Stortinget bestemte at Norge trengte et Riksteater.
- Dette er gøy. Jeg har snakket et par ganger før, i «West Side Story» og «Cabaret», men her skal jeg både snakke, brumle, synge og danse. Og det gir mersmak, sier Niklas, som har bundet seg til Riksteatret helt fram til oktober neste år. Innimellom skal han i gang med et nytt prosjekt sammen med Jo Strømgren.
Ingrid Bergstrøm spiller Joanna, jenta som blir bestevenn med Brakar.
- Spennende med unger i salen for første gang. Jeg tror dette kan bli en bra forestilling, sier Ingrid, mens fire småjenter drar henne i armen. Gutta har lagt sin elsk på Niklas. Og førsteklassingene er ikke mer sjenerte enn at de tilbyr en verdenspremiere på sin egen versjon av «Bukkene Bruse» mens de venter på at de voksne skuespillerne skal komme i gang.
- Jeg håper jeg får flere roller som krever mer enn å danse, sier Niklas, før han blir bjørn igjen.