Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se, her fester bestefar

TRONDHEIM (Dagbladet): 50 år - og snart 50000 solgte av CD-albumet «Flyg av sted»! En lykkelig Åge Aleksandersen slo seg løs sammen med nærmere 300 gode venner og kjente, da han feiret den store dagen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

og KJELL-IVAR MYHR

Og er ikke ølkassene tomme, så holder de på ennå. Invitasjonen lovte fest - og drikkevarer - så langt lageret rekker.

Ved 21-tida kom Åge og familien, barn, barnebarn, tanter og onkler til Norsk Rockcafé, etter at de hadde spist middag i private omgivelser.

I festlokalet ventet lokale og tilreisende bursdagsgjester, og her nevner vi i fleng: Jan Eggum, Kaia Huuse, Bjørn Eidsvåg, gutan i D.D.E., Terje Tysland, Øystein Dolmen, Tore Strømøy, Sola Johnsen og Ulf Risnes og mange flere.

Gavebordet bugnet av blomster og alkoholholdige drikkevarer. En kofte, en fiskestang, flere Dylan-videoer og en diger spekeskinke var noe av det vi fikk øye på.

Fra Dagbladet fikk Åge noe godt å drikke - og en terning av typen «loaded dice» - noe som øker mulighetene for en sekser betraktelig.

Rullings og konjakk

- Det er mange av oss som ikke har vært det vi er, hvis det ikke hadde vært for deg, sa Norske Gram-direktør Gunnar Hordvik da han inviterte 50-åringen opp på scenen - til rullings, et glass konjakk og tonene av allsangen «Gratulerer med da'n».

D.D.E. var først ut av artistene som gratulerte. De bød på loddtrekning og Åge trakk selvsagt «Æ 50». Så sang Namsos-gjengen Prudence-klassikeren «Takk te dokk» - for anledningen omdiktet til «Takk te dæ».

Barnebarnet Marte dukket også opp på scenen og fant bestefars fang - helt utenom programmet.

Bjørn Eidsvåg sang Alf Prøysens dikt om graset som er grønt for alle, Arild Rønsen fra den hovedstadsurbane musikkpressen sa noen ord, Tore Strømøy var på sporet og gratulerte med dagen og en slagferdig fotballtrener (og Åges nabo) Bjørn Hansen ønsket til lykke på vegne av RBK.

Elisabeth Andreassen gratulerte og sang per video og John Olav Alstad, lederen i Stortingets kulturkomité, hilste Åge på vegne av Det norske Arbeiderparti.

Fra Danmark

Det ble også overbrakt dikt og lykkeønskninger fra Åges gode venn, Norges ambassadør i Danmark, Thorvald Stoltenberg, og fra LO, ved bossen sjøl, Yngve Hågensen.

Jan Eggum og Kaia Huuse kom med kulturelle bidrag fra andre landsdeler, før den offisielle delen av festprogrammet ble avsluttet fra scenen med trioen SAU: Sola Johnsen, Arne Hurlen og Ulf Risnes.

50 år: Åge Aleksandersen feiret med barnebarnet Marte (2) på fanget.