Se «Himmelblå»-Lines hete sexscene

Line Verndal (38) spiller oljehustru på karibisk tropeøy i sin nye film.

||| (Dagbladet): Kontrasten er stor fra hverdagshelten Marit i «Himmelblå» til den nye rollen til Line Verndal som hjemmeværende husmor i filmen «Limbo».

Bare tre uker etter at hun pakket sekken etter den norske suksesserien dro hun til Trinidad, og hovedstaden Port of Spain der filmen og de hete scenene er tatt opp.

Kontrast I filmen spiller Line Verndal hovedrollen som moren og hustruen Sonja. Hun reiser etter sin mann til Trinidad. Rett fra en norsk 70-tallsvirkelighet kommer den unge, norske småbarnsmoren til et internasjonalt miljø og med en luksus som er fjernt fra hverdagen i Norge.

- Det er en ekstremt krevende rolle emosjonelt, den mest krevende jeg noensinne har spilt. Jeg må grave meg langt ned i kjelleren for å leve meg inn rollefiguren og hennes sinnsstemning. Det er ikke mange tårer å skimte, men mye undertrykt gråt hos Sonja, fortalte Line Verndal til Dagbladet under innspillingen av filmen.

Med mennene på jobb og barna på privatskole pleier kvinnene sine overfladiske relasjoner. Når Sonja skjønner at ekteskapet hennes ikke er like sterkt som hun trodde, blir hverdagen i Trinidad tøff.

Svensk yndling En av de viktigste støttespillerne til Verndals rollefigur spilles av den kjente svenske skuespilleren Lena Endre, som nylig var å se i filmatiseringen av Stieg Larsson triologien «Millenium».

Line Verndal har tidligere sagt til Dagbladet at hun prøvde å skjule at hun var nervøs for å spille mot Sveriges skuespilleryndling. Men at samspillet har gjort henne til en bedre skuespiller.

- Jeg må innrømme at jeg var ganske nervøs i begynnelsen, men jeg prøvde å skjule det på best mulig måte. Lena er så profesjonell og til stede i det hun gjør - det er en ære å spille mot henne, sa Verndal.

På rollelista er også australeren Bryan Brown, som blant annet er kjent for sin rolle mot Tom Cruise i filmen «Coktail».

Filmen skal åpne Den norske filmfestivalen i Haugesund lørdag 21. august. 10. september blir det norgespremiere på kinoer over hele landet.