EN AMERIKANSK VAMPYR: Chloe Moretz i «Let Me In». FOTO: Overture Films
EN AMERIKANSK VAMPYR: Chloe Moretz i «Let Me In». FOTO: Overture FilmsVis mer

Se Hit-Girl som vampyr

Her er de første bildene fra Hollywood-remaken av «La Den Rette Komme Inn».

||| Da den svenske vampyrfilmen «La Den Rette Komme Inn» dukket opp i 2008 ble regnet som et av filmårets absolutte høydepunkter, både i Sverige og internasjonalt.

Nå har amerikanske Overture Films omsider sluppet første gløtt av den amerikanske remaken, «Let Me In», som startet sin innspilling i november. I Hollywood-versjonen er handlingen lagt til New Mexico i stedet for Stockholms forsteder, mobbeofferet Oskar er omdøpt til Owen og vampyrjenta Eli heter Abby.

Blodtørstig Moretz
Fans av «Kick-Ass» kan glede seg over at Chloe Moretz, 13-åringen som nylig fikk sitt gjennombrudd i rollen som Hit-Girl i tegneseriefilmatiseringen, har fått rollen som Abby. Moretz går dermed fra årets mest kontroversielle actionrolle til en film som er omdiskutert av helt andre årsaker.

Vellykkede remakes er nemlig en sjeldenhet, og de som elsket den originale filmatiseringen av John Ajvide Lindquists roman frykter nå nok et mageplask fra Hollywood. Regissør Thomas Alfredsson, som sto bak originalen, har også stilt seg uforstående til planene.

Solid rolleliste

Leser man rundt på ymse filmblogger knytter det seg likevel et visst håp til filmen, ganske enkelt fordi rollelista er såpass sterk. Foruten Moretz fyller Kodi Smith-MchPhee («The Road») rollen som Owen. Richard Jenkins, kjent fra «Six Feet Under» og «The Visitor», spiller Abbys far og Matt Reeves («Cloverfield») regisserer.

Filmen har etter planen premiere 1. oktober i år.

VENNER: Chloe Moretz spiller en vampyr som blir venn med mobbeofferet Owen (Kodi Smith-McPhee). FOTO: Overture Films
VENNER: Chloe Moretz spiller en vampyr som blir venn med mobbeofferet Owen (Kodi Smith-McPhee). FOTO: Overture Films Vis mer