GRIMASER: I framtida kan grimaser som å rynke på nesen og vise tennene være det som skal til for å logge deg på tekniske duppeditter. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
GRIMASER: I framtida kan grimaser som å rynke på nesen og vise tennene være det som skal til for å logge deg på tekniske duppeditter. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer

Se hva som kan erstatte passordene vi ikke husker

Google og Motorola med ny teknologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet:) Snart kan du bli spurt om å gjøre grimaser når du skal logge deg på Android-mobiler eller tablets. Det skriver BBC.

Google skal ha søkt om patent på en teknologi der brukerne skjærer grimaser som å strekke ut tunga eller rynker på nesen i stedet for å taste inn passord med tall og bokstaver.

Gjenkjenner ansiktsbevegelser Søknaden ble sendt i juni i fjor, og skal gjenkjenne ikke bare ansiktet ditt — men også grimaser eller ansiktsbevegelser som å rynke pannen, smile med åpen munn eller bevege øyebrynene.

Google understreker imidlertid overfor CNN at ikke alt de søkte patent på, vil bli realisert som nye produkter.

Det har den siste tida vært oppmerksomhet rundt alternative passordmetoder.

Passord-pille Også Motorola har nylig lansert nye ideer for passordgjenkjennelse. I forrige uke skrev TIME at sjef for avansert research hos Motorola, Regina Dugan, nylig viste frem selskapets to nye oppfinnelser: en digital tatovering og en daglig pille, som begge kan hjelpe deg med å identifisere deg i stedet for å huske passord.

Ideen bak pillen - som skal tas daglig - er at hele kroppen kan fungere som identifisering.

- Min første superkraft - Denne pillen har en liten chip inne i seg. Den har også noe som ligner på et innsiden-ut-batteri. Når du svelger den, får syrene i magen din den til å virke. Den lager et signal i kroppen og gjør hele kroppen til en identifiseringsbrikke, sier Dugan til TIME.

- Det er min første superkraft. Når jeg tar på telefonen min, datamaskinen min, bilen min eller døra mi, så vet den at det er meg, fortsetter hun.

Tatoveringen er ikke tenkt som en varig tatovering, men et lite felt med innebygd antenne og sensor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer