Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se hvem som dukker opp her

Alexander Rybak gjør en cameorolle i Eurovision-komedie.

NETFLIX: Vår egen Eurovision-stjerne gjør en gjesteopptreden i filmen «The Story of Fire Saga». Reporter: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

For Eurovision-fansen, som nok har felt noen tårer over at årets konkurranse i Rotterdam, Nederland ble avlyst på grunn av covid-19, kan filmen «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga» være et plaster på såret.

Filmkomedien, som handler om den islandske duoen Fire Saga som får sjansen til å konkurrere i Eurovision Song Costet, har premiere på Netflix fredag. Den fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder.

Men filmen byr på mer enn bare et humoristisk blikk på verdens største musikkonkurranse. Vår egen Eurovision-vinner Alexander Rybak gjør en gjesteopptreden i filmen, en hemmelighet han har holdt på i et helt år.

- Vi startet innspillingen i september, men vi artister er vant med sperrefrister. Jeg har aldri følt meg som noen skuespiller, men det er alltid gøy å spille seg selv, sier Rybak til Dagbladet.

TRAILER: Will Ferrel og Rachel McAdams spiller det islandske paret Lars og Sigrit i filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Reporter: Christian Wehus. Video: Netflix. Vis mer

- Ikke en vinner

Grand Prix-kronprinsen forteller at han ble «star struck» av å være på samme sett som Will Ferrell. Sistnevnte spiller islandske Lars Erikssong, en godt voksen guttemann som er besatt av å vinne ESC, til sin fiskende fars store skuffelse.

- Men Will er flink på «ice breakers», og kalte vinnerlåten mi noe nytt hver gang vi snakket. Han får meg til å le både foran og bak kamera, sier han.

Selv om Dagbladet anmelder ga filmen er firer på terningen, har komedien blitt fått en lunken mottakelse av internasjonal presse.

- Ikke akkurat en vinner, men heller ikke null poeng, skrev Digital Spy med referanse til konkurransen poengsystem.

Rybak synes derimot filmen var en humoristisk hyllest til konkurransen.

- Jeg synes det er deilig med parodi når det blir gjort med hjerte. Særlig den russiske karakteren var spot on!

RYBAK: Alexander Rybak er å se i rollen som seg selv i filmen «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga». Foto: CLAIRE FOLGER/NETFLIX.
RYBAK: Alexander Rybak er å se i rollen som seg selv i filmen «Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga». Foto: CLAIRE FOLGER/NETFLIX. Vis mer

Slet med rus

Tidlig i juni delte sangeren og fiolinisten et innlegg på Instagram og sin offisielle Facebook-profil hvor han skrev om en hemmelighet han har levd med i elleve år.

AVSLØRER: I et innlegg på Facebook og Instagram skriver Alexander Rybak at han har vært avhengig av antidepressiva og sovemedisin i elleve år. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

I innlegget kom det fram at Rybak har vært avhengig av antidepressiva og sovemedisiner i disse åra.

«Det startet harmløst, men mot slutten endte det nesten med å ødelegge livet mitt. I januar startet jeg med rehabilitering (med god hjelp fra legene mine), og litt etter litt begynner jeg å føle meg som meg selv igjen», skrev 33-åringen.

Til Dagbladet forteller han at det under innspillingen av Eurovision-filmen var 200 statister, noe som kunne vært overveldende med tanke på angsten han lenge hadde levd med.

- Jeg var veldig nervøs for å spille inn med stor folkemengde, men regissøren var en varm person og fikk meg til å føle meg veldig rolig og avslappet, sier Rybak.

Fikk brev om rollen

Rybak forteller at han fikk et brev av regissøren David Dobkin om han ville være med i filmen.

- Vi ble raskt kompiser. Han har faktisk laget min favorittfilm med Jackie Chan. Som tidligere vinner blir man stadig invitert tilbake til dette herlige universet. Det er bra reklame for dem som vurderer å melde seg på MGP, sier han.

I TÅRER: I «Veien til Rotterdam» får du et eksklusivt innblikk i hva som skjedde etter at det ble klart at Eurovision ble avlyst. Etter en samtale med MGP-sjefen tar Ulrikke til tårene. Se mer her: https://www.dagbladet.no/studio/miniserie-veien-til-rotterdam/612 Vis mer

Rybak skulle egentlig gjøre et stort pausenummer under årets finale av Eurovision Song Contest. Han sier filmen ble en «herlig erstatning». For mange amerikanere vil Netflix-komedien være deres første møte med Eurovision. For Rybak betyr dette at hederen og æren fra seieren i 2009 lever videre.

- Jeg føler de oppdager konkurransen i sitt tempo. Jeg får daglig meldinger fra nye amerikanere som har sett på YouTube og skal gratulere meg som om jeg nettopp har vunnet. Det er ganske surrealistisk, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!