Se hvem som er med i neste sesong av «Mammon»

Jon Øigarden blir forelsket i den danske skuespilleren Laura Christensen (30) i neste sesong av «Mammon».

KVINNELIG HOVEDROLLE: Danske Laura Christensen, kjent fra tv-serier som «Riket» og «Forbrytelsen», spiller Ellen Claussen i sesong to av NRKs «Mammon», og blir godt kjent med Peter Verås (Jon Øigarden). Innspillingen starter i Oslo denne uka. Foto: Christian Roth Christensen
KVINNELIG HOVEDROLLE: Danske Laura Christensen, kjent fra tv-serier som «Riket» og «Forbrytelsen», spiller Ellen Claussen i sesong to av NRKs «Mammon», og blir godt kjent med Peter Verås (Jon Øigarden). Innspillingen starter i Oslo denne uka. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

- Jeg gleder meg veldig til denne rollen. Nå har jeg sett sesong én, som jeg liker veldig godt, og jeg er veldig stolt av å være med i sesong to. Nå skjer det mye bra og er høyt tempo i norsk tv og film, og det er bra, sier Laura Christensen.

For norske tv-seere er hun kjent fra den danske storserien «Riket», og spilte også i første sesong av Forbrytelsen. I tillegg har hun spilt i en rekke danske filmer og tv-serier, og har også vært aktuell for en rolle som Bond-pike.

- Hun har faktisk vært med i to av verdens beste tv-serier, sier en entusiastisk manusforfatter Gjermund S. Eriksen, som ikke legger skjul på at danskenes dramasuksess er både forbilde og inspirasjon for «Mammon».
Han er dessuten full av godord om sin nye, danske stjerne.

Skandinavisk samarbeid - Dette er min første rolle utenfor Danmark, og jeg synes det er veldig spennende at vi åpner for et større skandinavisk samarbeid. Det kan gi store fordeler, mener Laura Christensen.
I nye «Mammon» spiller hun mot blant andre Trond Espen Seim, som også spiller den danske tv-serien «Arvingane.»
Christensen spiller den danske finanskvinnen Ellen Claussen, som jobber i Oljefondet og er gift med lederen for kommentaravdelingen i landets største avis. Da mannen blir brutalt myrdet prøver hun sammen med Peter Verås (Jon Øigarden), som er mannens kollega, å nøste opp i hva som har skjedd. De to hovedpersonene får etter hvert et svært tett forhold, og kanskje dukker det også opp litt kjærlighet underveis.

SPARRINGSPARTNERE: Skuespiller Laura Christensen har snakket masse med manusforfatter Gjermund S. Eriksen under forarbeidet til den kvinnelige hovedrollen i neste sesong av Mammon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SPARRINGSPARTNERE: Skuespiller Laura Christensen har snakket masse med manusforfatter Gjermund S. Eriksen under forarbeidet til den kvinnelige hovedrollen i neste sesong av Mammon. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg liker Jon godt, og føler meg veldig trygg på ham. Når man spiller så tett er det viktigste å ha en god kjemi, og det føler jeg at vi har, sier Christensen.

Politisk maktspill Mens den første sesongen hentet handlingen fra finansmiljøet, er hovedpersonen Peter Verås nå blitt politisk kommentator i VG, og andre sesong dreier rundt et skittent politisk maktspill innad i regjeringen, der også media spiller en viktig rolle. Sentralt står konflikten mellom landets statsminister (Trond Espen Seim) og finansministeren (Ingar Helge Gimle).
- Vi har vært opptatt av å lage en serie som er troverdig, men ikke realistisk. Sesong to blir en politisk thriller. Og politikk må være personlig for at det blir godt drama, sier Gjermund S. Eriksen, som har skrevet manus også for sesong to. Politisk kommentator og journalist Hege Ulstein i Dagsavisen har skrevet en episode, og også fungert som konsulent. I første episode fikk skildringene av det journalistiske miljøet en del kritikk. Denne kritikken har serieskaperne tatt til seg i arbeidet med en ny sesong.

- MålET med denne sesongen er at den skal bli enda bedre enn den forrige, sier Eriksen.

POLITISK KOMMENTATOR: Jon Øigarden i hovedrollen som Peter Verås. Han er nå blitt politisk kommentator i VG. Foto: NRK
POLITISK KOMMENTATOR: Jon Øigarden i hovedrollen som Peter Verås. Han er nå blitt politisk kommentator i VG. Foto: NRK Vis mer

Forrige sesong fikk jevnt over gode kritikker, og utløste heftig debatt i sosiale medier. Les Dagbladets anmeldelse her.

Innspillingen foregår i hovedsak i Oslo, men også delvis i utlandet, og startet allerede denne uka. Serien skal etter planen sendes på NRK1 i januar 2016.

REDAKTØR: Nils Ole Oftebro som Frank Mathiesen er blitt politisk redaktør i VG, og Peters sjef i den nye sesongen. Foto: NRK
REDAKTØR: Nils Ole Oftebro som Frank Mathiesen er blitt politisk redaktør i VG, og Peters sjef i den nye sesongen. Foto: NRK Vis mer

Det betyr at Laura Christensen må belage seg på flere uker på hotell i Oslo, mens skuespillermannen Thomas Ledin er hjemme i København med parets 4 år gamle sønn.
- Heldigvis har vi en snill familie som stiller opp. Det blir rart å være så mye borte, samtidig er en av fordelene med å være borte at man kan fokusere helt på den jobben man skal gjøre. Da kan jeg være 100 prosent selvopptatt, sier skuespilleren, og ler.

- Jeg tror det blir morsomt å være her. Og jeg tenker jo at de kommer og besøker meg.
Innspillingene skal pågå helt fram til juni.

Ingen diagnose Mens den kvinnelige hovedrollen i første sesong, Kripos-etterforskeren Vibeke (Lena Kristin Ellingsen), kunne virke som om hun hadde en diagnose som paranoid - selv om hun også ble forfulgt , er Christensens rolle helt diagnosefri, lover manusforfatteren.
- Lena gjorde en fantastisk jobb, men den bølgen med at hovedpersonen skal ha en diagnose er litt over, mener Eriksen.
- Ellen er en begavet, sterk kvinne. Jeg liker utrolig godt å få spille et helt menneske - en kvinne som havner opp i ekstreme situasjoner, og som også har sine hemmeligheter. For meg er det viktig at manus er godt skrevet, og at jeg kan ta utgangspunkt i meg selv og mine følelser når jeg skal skape rollen. Ellen er en kvinne jeg kan kjenne meg igjen i, og hun likner nok litt på meg, sier Laura Christensen.
På spørsmål om hvor tøff rollen er svarer hun kryptisk:
- Jeg er i god form. Og er godt trent.

STATSMINISTERENS KONTOR: Anna Bache-Wiig i rollen som Peters tidligere kollega Inger Marie er nå ansatt ved SMK. Foto: Torbjørn Berg
STATSMINISTERENS KONTOR: Anna Bache-Wiig i rollen som Peters tidligere kollega Inger Marie er nå ansatt ved SMK. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

Disse er med i «Mammon» sesong 2:

Jon Øigarden
Har hovedrollen som journalist Peter Verås, som nå er blitt politisk kommentator i Norges største avis. Da en journalistkollega blir drept forsøker Verås å nøste opp i saken - sammen med kollegaens enke Ellen (Laura Christensen).

SVIGERINNE: Ingjerd Egeberg spiller Verås' svigerinne Eva, en av hans nærmeste venner. Foto: Anders Grønneberg
SVIGERINNE: Ingjerd Egeberg spiller Verås' svigerinne Eva, en av hans nærmeste venner. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Nils Ole Oftebro
Spilte Petter Verås' nyhetsredaktør og medsammensvorne Frank Mathiesen i sesong 1. Fikk sparken i Aftenbladet, er nå politisk redaktør i VG.

Anna Bache Wiig
Var Verås' ambisøse og høygravide journalistkollega Inger Marie i Aftenbladet i første sesong. Er nå blitt informasjonsansvarlig ved statsministerens kontor.

STATSMINISTER: Trond Espen Seim som Høyre-statsminister Michael Woll. Foto: Agnete Brun
STATSMINISTER: Trond Espen Seim som Høyre-statsminister Michael Woll. Foto: Agnete Brun Vis mer

Ingjerd Egeberg
Spilte Verås svigerinne, Eva Verås, som ble enke etter at mannen tok livet av seg i begynnelsen av sesong en. Dette dannet utgangspunkt for plottet i første sesong. Er en av Peters beste venner.

Trond Espen Seim
Spiller statsminister Michael Woll (Høyre), tidligere advokat og næringslivsleder, som tross en bred appell i og utenfor partiet, møter sterk motstand i egne rekker  - ikke minst fra finansministeren.

FINANSMINISTER: Ingar Helge Gimle spiller Erik Ulrichsen. Foto: Bjørn Langsem
FINANSMINISTER: Ingar Helge Gimle spiller Erik Ulrichsen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Ingar Helge Gimle
Er finansminister Erik Ulrichsen, som utfordrer statsministeren i et slags Tony Blair - Gordon Brown- forhold.

I tillegg lover serieskaperne flere nye, spennende navn. Som politiske rådgivere for finansministeren dukker både Ine Jansen og Jan Gunnar Røise opp, mens Anders Danielsen Lie er statsministerens rådgiver. De er alle viktige brikker i det politiske spillet.