Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se intens og urovekkende trailer til Mona Fastvolds «Søvngjengeren»

Debutfilmen straks klar for Sundance.

(Filtermagasin.no): Om snaue tre uker starter filmfestivalen Sundance i Park City, med sterk norsk representasjon.

Ekstra spennende blir det kanskje å følge med på mottakelsen av Mona Fastvolds debutfilm «The Sleepwalker» («Søvngjengeren» på norsk) - ikke minst siden den konkurrerer i hovedprogrammet mot mange av USAs mest spennende indiefilmskapere.

I dag slipper vi den første traileren fra filmen, som du kan se i videovinduet over. 

Hemmeligheter og konflikter I traileren får vi se Kaia (spilt av norske Gitte Witt), som bor på en ødeliggende eiendom i Massachusetts sammen med kjæresten Andrew (Christopher Abbott, kjent fra HBO-serien «Girls»).

En natt dukker søsteren Christine (Stephanie Ellis) uventet opp, og like etterpå kommer hennes kjæreste Ira, spilt av Brady Corbet («Funny Games, «Melancholia»). De fire er ganske ulike typer og det ligger hemmeligheter og konflikter i lufta.

- Det er en litt guffen stemning i traileren?

- Hehe. Vel, vi pleier å si at filmen er et psykologisk drama, men den har også endel thrillerelementer ved seg. Den blander egentlig masse sjangre, den er til tider også ganske morsom - syns vi, i hvert fall, sier Mona Fastvold til Filter.

Låta i traileren er for øvrig signert Fastvolds eksmann Sondre Lerche.

Macho «Girls»-skuespiller Fastvold kjente skuespillerne i filmen fra før, og skrev rollefigurene Kaia og Christine spesifikt for Witt og Ellis.

- For fans av «Girls» blir det kanskje ekstra spennende å se Abbott i en litt annen rolle enn som den noe pysete figuren han har spilt i serien?

- Ja, han er litt tøffere og mer macho her enn i tidligere roller. Det tror jeg egentlig han setter litt pris på selv også.

- Hva håper du å oppnå ved Sundance-deltakelsen?

- Det viktigste med Sundance er nok salget av filmen, at den finner bra distribusjon. Vi har nemlig ikke solgt distribusjonsrettighetene i USA på forhånd. I tillegg er det viktig for karrieren til alle involverte - det er en veldig fin anledning til å få vist seg fram til et viktig publikum.

- Og hvor bredt kan en film som dette nå i Norge?

- Jeg tror det er en film som kan nå folk i mange aldersgrupper, og jeg får jo bare håpe at det finnes et publikum for en litt skummel, litt mørk og seksuell artfilm. Det er ikke blockbuster i 3D, liksom. Vi får se, sier Mona Fastvold.

«Søvngjengeren» får norsk kinopremiere 31. januar, og Medietilsynet har gitt den 15-årsgrense.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- tv-bloggen Filter.