Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se, jeg er på TV!

Ikke helt vellykket skråblikk på forfengelige nyhetsopplesere.

FILM: TV-nyhetene her hjemme er fortsatt «seriøse» sammenliknet med tilsvarende i USA, og derfor har kanskje ikke «Anchorman» samme komiske potensial for et norsk publikum. Det er liksom ikke helt mulig å tro at Einar Lunde og Christian Borch bare er blonde og dumme.

Regissør Adam McKay og hovedrolleinnehaver Will Ferrell var begge sentrale figurer i teamet bak komishowet «Saturday Night Live», og denne særegne blandingen av humor, slapsticks og satire har de forsøkt å videreføre i «Anchorman». Når forsøket ikke er mer vellykket, kan det også skyldes at filmen mangler preget av aktualitet som kjennetegner SNL-showet.

«Anchorman» er nemlig tidfestet til 1970-tallet, den gangen barte-TV var tingen og bare menn kunne presentere TV-nyhetene. Ferrell spiller ankermannen Ron Burgundy i San Diegos ledende lokalkanal. Både han og teamet hans av værmann, sportsreporter og nyhetsgraver ser ut som kloninger av Hammelow-Berg og Flatland. Det knitrer i terylenebukser og oser av Brut.

Da de omsider får en kvinnelig kollega - blonde og smarte Veronica Corningstone (Christina Applegate) - overgår de hverandre i mannsgrisete beinkroker og bløte vitser. Det er muligens noen her vi ikke har hørt før, men jeg tviler. Det hele topper seg ved at en hund snakker med en bjørn (heldigvis er det tekstet!), og det er jo en form for humor som noen liker. Og andre ikke.

HEI, MAMMA: Ron Burgundy ønsker seerne en trivelig kveld.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media