Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se jentene som vil bli supermodeller

Audition til TV3s nye reality «Toppmodellen».

(Dagbladet.no): TV3 skal lage en norsk versjon av serien «Top Model USA», som modellen Tyra Banks ledet i den amerikanske utgaven.

I Norge er det vår mest kjente miss, Kathrine Sørland, som skal være programleder for programmet, som skal hete «Top Model 2005».

Fulgte med jentene

Først på vårparten 2005 blir vinneren klart. I går stilte flere hundre på audition i Oslo.

- Det er utrolig kult å være med på dette, og jeg vet akkurat hvordan jentene har det. Her kreves det personlighet, motivasjon og innsats, sier programleder Kathrine Sørland til Dagbladet.no.

Hun har tidligere vært med på blant annet Casino på TV3, men dette er hennes første programlederjobb. Og Sørland blir sittende fast i juryen som til slutt skal kåre vår norske supermodell. Fra slike kåringer har hun erfaring. I 2002 var hun i finalen i Miss World.

Etter jul starter programmet med sending fra Oslo med 25 jenter. Av dem skal 15 plukkes ut før 10 finalister får bli med til New York og starte den virkelige kampen om å vinne modellkontrakten.

Over 500 søkere

MODELLEN OG DE HÅPEFULLE: Kathrine Sørland sammen med Adriana, Ann Kristin, Monica og Mette på audition i dag. Disse håper å komme til finalen og få bli med til New York i dag. Foto: EIRIK HELLAND URKE
MODELLEN OG DE HÅPEFULLE: Kathrine Sørland sammen med Adriana, Ann Kristin, Monica og Mette på audition i dag. Disse håper å komme til finalen og få bli med til New York i dag. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

I dag sto jentene i kø ved Paleet-kjøpesenter på Karl Johan. Kravene var blant annet at jentene må være over 172 og mellom 18 og 25 år. Noe vektkrav har ikke TV3 gått ut med, men personligheten legger de selvfølgelig som vanlig vekt på.

Jentene var inne i grupper på 10 og 10 foran et dommerpanel. De som var uaktuelle fikk beskjed med en gang, mens flere ble bedt om å komme til større intervju. Det skjer i neste uke.

- Jeg er med fordi det gir et kick, sier Monica Johnsen (18) fra Moss. Hun var blant de siste som prøvde seg på den åpne utvelgelsen i Oslo.

Stor interesse

- Vi har fått inn 500 skriftlige søkere, og i dag var det åpen audition med flere hundre oppmøtte, sier en fornøyd Ida Linchaussen i TV3. Foreløpig er juryen i programmet hemmelig, og også hvor jentene skal bo i New York. Men i midten av januar drar hele produksjonen over dammen, innspillingen skal ta seks uker.

- Vi håper å finne en som virkelig kan hevde seg, for dette er på ordenlig, det dreier seg om å få et yrke, sier TV3s informasjonskonsulent til Dagbladet.no. Hun er fornøyd, for de norske jentene er ifølge produsenten enda vakrere enn de amerikanske som vi har fulgt på TV3 i 2004.

MONICA:</B> 18-åringen fra Moss håper å bli supermodell.
SATSER: Adriana på 20.
FRA DRAMMEN:</B> Mette (19).
INA:</B> 20-åring fra Stokke.
MARTE:</B> Oslojente på 20.
CAMILLA:</B> (22) fra Larvik håper å komme til New York.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media