Se Jeremy Clarkson tilbake i «Top Gear» for aller siste gang

Eksklusive BBC-klipp viser Clarkson, Hammond og May sammen igjen - for siste gang under «Top Gear»-flagget.

(Dagbladet): BBC har offentliggjort videoklipp av det som helt sikkert er Jeremy Clarksons siste «Top Gear»-episode.

Trolig er sesongavslutninga av sesong 22 også siste gang fansen får se James May og Richard Hammond under «Top Gear»-logoen. 

Clarkson delvis utelatt Om de tre bilvirtuosene fortsetter samarbeidet utenfor BBCs trygge favn er enda ikke bekrefta, men de fleste spekulasjoner i britiske medier går langt i å bekrefte det.

Den etterlengta siste sendinga med Clarkson, Hammond og May skal sendes på kanalen BBC Brit i Norge noen uker fram i tid. Den går på BBC 2 i Storbritannia. 

I klippet ser vi de tre i kjent bilbajas-framtoning, denne gang ikledd smoking, der de i fullt firsprang forsøker å ødelegge campingvogner på den britiske landsbygda. 

BBC har gjort det klart at den siste «Top Gear»-episoden med den smått legendariske troikaen vil inneholde to separate deler, ifølge The Guardian. Én med Clarkson, og én uten ham

Hva nå? Clarkson er nemlig med på bilkjøringa, men i studiodelen glimrer han med sitt fravær. Sistnevnte er spilt inn etter Clarksons infamøse raseriutbrudd og voldsutfoldelse mot produsent Oisin Tymon. På det tidspunktet studioinnspillinga fant sted var Clarkson suspendert fra programmet. 

«Top Gear» er blant BBCs mest populære program gjennom tidene og vises for 350 millioner seere i rundt 200 land og har gitt betydelige inntekter til den britiske statskanalen. 

- Det må være oss tre. Man kan ikke bare putte inn en surrogat-Jeremy, og forvente at programmet skal gå sin gang, har James May tidligere sagt til The Guardian. 

SNART FERDIG: James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond har gjort sin siste «Top Gear»-sending. Foto: BBC Brit
SNART FERDIG: James May, Jeremy Clarkson og Richard Hammond har gjort sin siste «Top Gear»-sending. Foto: BBC Brit Vis mer

Den populære trioen pakker kommer på Norges-besøk for å holde live-shows 19., 20. og 21. juni i Stavanger. Verdensturneen som gikk under navnet «Top Gear Live», er nå endret til «Clarkson, Hammond og May Live».

Dagbladet tidligere i vår intervjue trioen via epost, men alle spørsmål om bruddet med BBC ble kategorisk avvis

BBC jobber nå intenst med å sette sammen en programlederkonstellasjon som kan ta opp stafettpinnen etter Clarkson, Hammond og May. Forhåndsfavoritt er radiostjerna Chris Evans.