Se Jim Carrey i første trailer fra «Dum og dummere to»

Jubel i barnehagen?

(Filtermagasin.no): Det er allerede gått 19 år siden «Dum og dummere» gikk på norske kinoer, og man kunne lese følgende slakt i Bergens Tidende:

- Produsentene har virkelig rotet dypt ned i søpla for å finne fram de aller meste smakløse gags før de sydde sammen denne filmen. Snørr, bæsj, tiss på flaske, bombe-promp og andre lekkerier. Ingenting er for teit til at det ikke kan spøkes med i denne filmen. Jubel i barnehagen.

Nostalgitripp Å juble i barnehagen var det imidlertid mange som gjorde, og i dag er Farrelly-brødrenes komedie ansett for å være en liten klassiker i sin sjanger.

Så får vi se om oppfølgeren «Dum og dummere to» (engelsk ordspilltittel «Dumb and Dumber to»), med norsk kinopremiere 14. november, også får små og store, nostalgiske barnehagebarn til å juble.

Nå er den første traileren her, se den i videovinduet øverst.

Jim Carrey og Jeff Daniels gjentar i hvert fall rollene som bestekompisene Lloyd Christmas og Harry Dunne, to gladgutter med en god del mindre omløp i skallen enn folk flest.

Oppfølgeren har vært planlagt i årevis, men har på ingen måte vært problemfri. Carrey trakk seg fra et tidspunkt fra hele greia fordi han følte filmselskapet ikke hadde nok tro på prosjektet, men lot seg til slutt overtalt til å komme tilbake.

Like dumme Så hva har skjedd siden sist med Lloyd og Harry siden sist?

- Vi er middelaldrende og fortsatt like dumme, forsikret Jeff Daniels til Jimmy Kimmel i fjor, mens han ifølge The Independent påstår det vil finnes en scene i oppfølgeren som overgår den beryktede toalettscenen i originalen.

- Den blekner i forhold. Jeg kan ikke avsløre hva det er, bare at de har toppa den.

Foruten Carrey og Daniels spiller Laurie Holden («The Walking Dead») og Kathleen Turner i filmen, mens «Dum og Dummere»-megafan Jennifer Lawrence ifølge The Hollywood Reporter også har en liten rolle.

Så får vi se om dette ender opp til å bli en suksess til slutt, for en lang rekke skeptikere har allerede begynt å rasle med sablene.

Scott Mendelson hos Forbes kaller for eksempel traileren merkelig umorsom. Han viser til at hverken Carrey eller Farrelly-brødrene har hatt særlig mange suksesser å vise til de siste årene, og at det hele lukter litt av desperasjon.

Farrelly-brødrene har for øvrig også skrevet manuset til «Dumb and Dumber to», men har denne gangen også fått hjelp av blant andre Sean Anders («We're the Millers», «That's My Boy»).

Denne saken er tidligere publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.