Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se Jimmy Fallon og Stephen Colbert gi kjærlighetstips til tenåringsjenter

Kjendistungt Klara Klok-konsept.

GIR RÅD: Stephen Colbert svarer med sjarmerende, faderlig alvor på Rookie-lesernes spørsmål om kjærlighet, sex og denslags, i webvideospalten «Ask a Grown Man». Foto: Skjermdump fra YouTube
GIR RÅD: Stephen Colbert svarer med sjarmerende, faderlig alvor på Rookie-lesernes spørsmål om kjærlighet, sex og denslags, i webvideospalten «Ask a Grown Man». Foto: Skjermdump fra YouTube Vis mer

(RETT PÅ NETT): Noen mennesker er bare mer enn oss andre. Som 11-åring (!) lanserte halvt norske Tavi Gevinson motebloggen Style Rookie. Hun fikk raskt 30000 lesere, og den veslevoksne bloggeren med de uortodokse antrekkene ble en stemme man la merke til i motverdenen. Syv år senere er CVen nærmest fryktinngydende. Gevinson er skuespiller, sanger, skribent, entreprenør og redaktør.

Sistnevnte for nettstedet Rookie, et nettmagasin for tenåringsjenter som tar sikte på å ikke undervudere leserne absolutt hele tida. Det går faktisk an. Et av innholdstilbudene til Rookie er en videobasert rådgivningsspalte. Vi vet jo alle hva det er tenåringsjenter ønsker seg mest av alt i hele verden når de lurer på noe: Å snakke med en forståelsesfull voksen.

Ja, særlig.

Men det er faktisk det Rookie tilbyr. Synes du Jerry Seinfelds web-tv-konsept, «Comedians in Cars Getting Coffee», er smalt? Da bør du ta en titt på «Ask a Grown», et ganske pussig og sjarmerende spaltekonsept med videosnutter der det Gevinson kaller «non-terrible adults» svarer på innsendte spørsmål fra leserne. De som svarer er selvsagt ikke bare det redaktøren oppfatter som hyggelige folk, de kvalifiserer ikke om de ikke også er kjentfolk fra media, kulturliv og dalstrøka innafor.

Konseptet er helt på kanten, men det funker. Spørmål om kjærlighet, kjærlighetssorg, kropp, sjenanse, selvtillit, sex, porno, og en masse annet det blir for kleint å snakke med mamme eller pappa om, besvares med alvor og mer eller mindre helhjertede forsøk på omsorg via webkameraet på kulturkjendisens respektive hjemmedatamaskiner.

Det er to kategorier: Ask a Grown Man, og - du gjettet det - Ask a Grown Woman.

Gjestelista sier litt om Gevinsons gjennomslagskraft i amerikansk kjendis- og underholdningsliv. Spesielt blant mannfolka er det kjendistungt med mye hotness fra film og tv, som Jon Hamm, Paul Rudd, Jimmy Fallon, Stephen Colbert, Judd Apatow, Seth Rogen og radiodokumentarist og podcaster Ira Glass. Thom Yorke fra Radiohead dukker også opp, det samme gjør Tavis egen far, Steve Gevinson.

På spinnesiden er det jevnt over noe mer indie, med artister som Psalm One, Mary Lambert, Tegan and Sara og MDNR, SNL-forfatter Paula Pell og komikerne Sahseer Zamata og Tig Notaro.

Det kan nok ha en sammenheng med det faktum at jeg ikke er en tenåringsjente, men jeg må innrømme at jeg finner selve konseptet, og det å se meget berømte og glamorøse folk svare så skikkelig de kan på lesernes spørsmål, vesenllig mer interessant enn selve spørsmålene, og svarene som gis.

Det er litt som man kan tenke seg: Seth Rogen er keitete og noe hjelpeløs i møtet med hormonell tenåringsangst, mens Stephen Colbert er søt, klok og faderlig når han forsøker å svare på hvordan man kan vite om en gutt virkelig liker en jente, eller om han bare later som for å komme i buksene på henne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling