Se John Carew og Carsten Skjelbreid som gangstere

Carew styrer Oslos underverden i «Høvdinger».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Til neste år får vi se to sportskjenninger melde overgang til en helt annen verden:

I actiondramaet «Høvdinger» dukker fotballhelt John Carew og programleder Carsten Skjelbreid opp som gangstere.

- Carew er gangsteren, mens Skjelbreid er en rik «wannabe-gangster» med penger til å kjøpe seg venner. Han tøffer seg fordi han vet han har Carew i ryggen, forklarer regissør Irasj Asanti.

Kortere klipp fra filmen har vært tilgjengelig før, men i denne ferske traileren ser vi blant annet glimt fra et intenst pokerlag med Carew og Skjelbreid for første gang.

Knallhard underverden Asanti er skuespiller med erfaring fra blant annet krimserien «Øyevitne», og har tidligere hatt co-regi på NRK-serien «Brødre». Men dette blir hans første spillefilm. «Høvdinger» er laget på lavt budsjett og med frivillig innsats fra de fleste involverte, men ambisjonen er kinodistribusjon i 2015.

- Dette er noe jeg mener ikke har blitt laget i Norge før, en skikkelig tøff film som skildrer Oslos underverden, sier Asanti.

I filmen blir hovedrollen, spilt av Anderz Eide, dratt tilbake til et kriminelt miljø med kampsport, torpedooppdrag og narkotika etter at broren hans blir skutt og havner i koma.

Carew som boss I fiksjonsuniverset er det John Carews karakter Igor som styrer Oslos ulovlige pokerbuler og strippeklubber.

- Det var en utfordrende rolle siden jeg framstiller en så kynisk og utspekulert fyr, sier Carew selv til Dagbladet om opplevelsen.

Regissør Asanti er strålende fornøyd med innsatsen til både Carew og Skjelbreid.

- Carew gikk veldig profesjonelt til verks, og det var faktisk han som trakk i noen tråder og fikk Skjelbreid inn i en liten, men morsom rolle. Carsten stilte opp og leverte bra, sier Asanti.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer