Se klipp fra Brad Pitts nye western

Får endelig premiere etter år med bråk.

(Dagbladet.no): Brad Pitt er kjent for å veksle mellom roller i smalere filmer og store blockbustere, og hans neste film hører nok hjemme i førstnevnte kategori.


«The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford»
har egentlig vært ferdig i to år, men av en rekke ulike årsaker kommer den ikke på kino før i høst. Pitt, studioet Warner Bros. og testpublikummet har nemlig vært misfornøyd med tidlige klipp, og kranglene har vært mange om hvordan filmen skulle ende opp.

I mai skrev LA Times at regissør Andrew Dominik hadde ønsket seg en rolig, ettertenksom og mørkere film, inspirert av stilen til mesterregissør Terrence Malick.

Warner Bros. ønsket seg derimot en westernfilm med høyere tempo og mer action.

Det siste året har Brad Pitt, som også er filmens produsent sammen med blant andre Ridley Scott, testet ut ulike versjoner på et utvalgt publikum. Testpublikummet har ifølge LA Times gitt ulike tilbakemeldinger, selv om de har vært overveiende positive til Pitt og Casey Afflecks innsats.

Om det er studioet eller regissøren som har fått viljen sin i den endelige versjonen som nå kommer på kino, er vanskelig å tolke ut fra bildene i traileren.


«The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford» vises under filmfestivalen i Venezia, som starter til neste uke. Vi kommer tilbake med fyldig rapport.