Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se kortfilmen «Kontakt»

Regissør Anders Øvergaard (23) har laget noe så sjeldent som et norsk science fiction-drama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg blir så gira når jeg tenker på å lage en science fiction fra Oslo. Jeg får nesten ikke sove, sier regissør Anders Øvergaard (23) til Dagbladet.

Under filmfestivalen i Haugesund debuterte han med ungdomsfilmen «Til siste hinder», men den filmen hadde ikke blitt laget uten Øvergaards lidenskap for universet og mystiske romvesener.

For to år siden lagde nemlig Anders Øvergaard noe så sjeldent som den vellykkede science fiction-kortfilmen «Kontakt». Filmprodusent Odd G. Iversen kom over filmen og ble så imponert at han hentet inn unggutten til å regissere «Til siste hinder».

Inspirert I «Kontakt» er handlingen er lagt til ei norsk bygd, der en norsk gutt med en intens interesse for ufoer møter ei partyjente på vei til fest. Ved å oppleve et dramatisk møte med en utenomjordisk skapning finner de to ulike personlighetene sammen.

- Jeg vill ha med et romvesen i filmen, men hadde ikke budsjett til noe særlig med spesialeffekter. Da jeg så «Signs» av M. Night Shyamalan, ble jeg inspirert til å heller skape bilder i hodet på folk. I «Signs» er det skummelt og mystisk helt til man får se romvesenet, sier Øvergaard.

Lite budsjett Kortfilmen er laget for knapper og glansbilder. Det totale produksjonsbudsjettet var på 1800 kroner.

I ettertid har «Kontakt» hentet inn flere priser, blant annet på den internasjonale Horror and Sci-Fi-festivalen i Arizona, USA. Der stakk den av med prisen for beste studentfilm.

- Det virker som om det funker for meg å lage sci-fi, og Odd G. Iversen er ivrig på å få det til, sier Øvergaard.

Filmprodusent Iversen har stor tro på at Oslo endelig skal bli åsted for et møte med utenomjordiske vesener.

- Jeg har absolutt truam og Anders har veldig lyst til å få det til, sier Iversen som gleder seg til å få et ferdig manus på bordet.

Kortfilmen «Kontakt» er ennå ikke er vist andre steder enn på festivaler rundt om i verden, men har i dag eksklusiv premiere på Dagbladet.no.

NORSKE ROMVESENER: Regissør Anders Øvergaard (23) vil gjøre noe på norsk film som aldri tidligere er vist. Her er han i forbindelse med premieren på ungdomsfilmen "Til Siste Hinder" . Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
NORSKE ROMVESENER: Regissør Anders Øvergaard (23) vil gjøre noe på norsk film som aldri tidligere er vist. Her er han i forbindelse med premieren på ungdomsfilmen "Til Siste Hinder" . Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer