Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Se «Lost» og «Frustrerte fruer» på nettet

ABC legger ut episodene dagen etter de er sendt på tv.

(Dagbladet.no): Den amerikanske tv-stasjonen ABC vil legge ut episodene av de mest populære tv-seriene sine på internett.

Dermed kan episodene sees av hvem som helst, helt gratis, når det passer dem, melder CNN.

Eksperter diskuterer nå om beslutningen vil revolusjonere måten vi bruker tv og internett på. Tilbudet vil begynne neste måned, sa en talsmann for Walt Disney som eier ABC, ifølge CNN.

Fordeler

- Dette er ganske betydningsfullt. Den mest åpenbare fordelen for forbrukeren er at de kan se serier akkurat når det passer dem, sier Phil Leigh, sjef i Inside Digital Media, som er et forskningsselskap.

Men ikke alle mener det dreier seg om en revolusjon. Laura Martin, analytiker hos Soleil, sier at ABC-lederne har tonet ned viktigheten av satsingen, og kalt det et eksperiment.

Episodene vil inneholde reklameinnslag, i likhet med de som sendes på tv.

Flere på nett

PÅ NETTET: «Frustrerte Fruer» og andre populære ABC-serier. Foto: ABC
PÅ NETTET: «Frustrerte Fruer» og andre populære ABC-serier. Foto: ABC Vis mer

Dagbladet.no fortalte i høst om Internett-giganten America Onlines (AOL) planer om en gratis TV-kanal fra januar i år.

Prosjektet - kalt In2TV - gir internettbrukere mulighet til å se programmer og serier produsert av Warner Brothers, men det er mest gamle tv-serier som legges ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling