Se Maaemo-kokkene lage mat verdig to Michelin-stjerner

- Snur opp ned på alt, forteller eierne.

(Dagbladet): - Det er vanskelig for folk utenfor bransjen å forstå hvor stort dette er, sier medeier og en av initiativtakerne bak Maaemo, Jon-Frede Engdahl.

I dag ble det kjent at restauranten Maaemo i Bjørvika i Oslo har fått to stjerner i Michelin-guiden.

Til tross for at hele restauranten bærer preg av unntakstilstand, med journalister som flyr rundt og en telefon som aldri slutter å ringe, så er kokkene i full sving med å lage mat. I kveld er nemlig restauranten åpen for normal drift.

Lokale råvarer Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang bedyrer at kokkene jobber som at ingenting har skjedd.

NORSK KREPS: Souschef Tobias Oberg og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang forbereder kveldens meny på Maaemo. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
NORSK KREPS: Souschef Tobias Oberg og kjøkkensjef Esben Holmboe Bang forbereder kveldens meny på Maaemo. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer

- Vi skal bare fortsette å gjøre det vi har gjort hele tiden, og vil fortsette å dykke dypere ned i vår identitet.

Den identiteten baserer seg på gode, kortreiste råvarer. Kveldens gjester vil blant annet få servert sjøkreps fra Frøya.

- Internasjonale ambisjoner Engdahl forteller at konseptet har blitt utviklet av tre ildsjeler; ham selv, den finske sommelieren og medeieren Pontus Dahlström, og den danske kjøkkensjefen Esben Holmboe Bang.

- Vi har hatt internasjonale ambisjoner hele veien, og dette snur opp ned på hele driften. Vi får inn reservasjoner fra hele verden, sier Engdahl, og viser til at Dagbladets spådom endelig har gått i oppfyllelse:

- Maaemo kan bli en internasjonal gourmetsnakkis, konkluderte Robinson og Fredag i fjor, og ga seks stjerner av seks mulige.