Se Maria Amelie møte skuespilleren som skal spille henne

Dagbladet har fulgt Maria Amelie og Ingeborg Raustøl i arbeidet med forestillingen «Ulovleg norsk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 12. mai har teaterforestillingen om papirløse Maria Amelies (25) liv premiere på Det Norske Teatret (DNT). I rollen som Madina Salamova, som hun egentlig heter, finner vi Ingeborg S. Raustøl (31).

Maria Amelie ble fraktet ut av Norge 24. januar etter hun i årevis har oppholdt seg ulovlig i landet. Siden mars har hun bodd i Kraków gjennom fribynettverket ICORN.

For å bli kjent med hverandre har Ingeborg og Maria snakket sammen på telefon og over Internett. Dagbladet har fulgt dem i arbeidet, og er med på det første ordentlige møtet.

- Dette er den mest utfordrende rollen jeg har hatt. Jeg har aldri spilt noen som lever. Mange har et forhold til Maria og vet hvordan hun snakker. I tillegg skjer det ting i saken hennes fra dag til dag. Veien blir virkelig til når vi går, sier Ingeborg.

- Beklager det! Det er ikke meninga å gjøre det vanskelig, sier Maria Amelie og ler.

Faren på sykehus 2011 har vært et hektisk år for Maria. I morgen holder hun 1. mai-tale på Tangen i Hedmark, og 1. juni begynner hun som journalist i Teknisk Ukeblad.

Latteren sitter løst når hun og Ingeborg møtes på scenen. De snakker om sin felles forkjærlighet til prikker og smykker, allergi, og hva Maria har gjort etter hun kom tilbake til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.