Se Mel B som hvit!

En reklamekampanje mot rasediskriminering viser superkjendiser som Mel B, Lennox Lewis, Andy Cole og David Seaman slik de kunne ha sett ut hvis de var av en annen hudfarge.

Se flere bilder av kjente personer med «ny» hudfarge her.

Se reklamefilmen her!

Kampanjen ble lansert i Storbritannia i går, og er betalt av Commission for Racial Equality (CRE). Ved hjelp av sminke og fotomanipulasjon ønsker CRE å illustrere hvordan inntrykket vi har av andre mennesker bokstavelig talt farges av stereotype oppfatninger om forskjellige etniske grupper.

En kriminalundersøkelse fra 1998/99 avslører at det hver eneste time gjennom døgnet er fire tilfeller av rasediskriminering eller rasistisk motivert vold bare i Storbritannia. Reklamekampanjen som ble lansert i går er en reaksjon på denne undersøkelsen.

- Ville jeg ha vært mer skremmende om jeg var hvit? spør Mel «Scary Spice».

- Ville jeg ha stoppet flere mål om jeg var svart? spør Arsenal- og landslagskeeper David Seaman.

Også London-ordfører Ken Livingstone stiller opp for en god sak.

- Ville jeg ha vunnet hvis jeg var asiatisk, sier den populære ordføreren.

CRE er nedsatt av Regjeringen for å jobbe mot rasisme i Storbritannia. Med reklamekampanjen som ble lansert i går har de benyttet seg av åtte svært så sterke kort: åtte av Storbritannias mest kjente mennesker fra sport- musikk- og samfunnsarenaen har lånt sine ansikter til kampanjen. Og det uten å få en krone for jobben.

- Vi søker å utfordre negative stereotyper og å sette søkelys på og feire forskjellene som finnes i det britiske samfunnet, skriver CRE på sine hjemmesider.