Se Mona Grudts trønderversjon av «The Fox»

«Ka si dem i Frengen?»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere Miss World Mona Grudt har spilt inn sin egen versjon av Ylvis' verdenshit «The Fox». Med på laget har hun den tidligere ordføreren i Trondheim, Marvin Wiseth.

Sammen synger de om de mange dialektnyansene i Trøndelag - og lurer på hvordan de egentlig snakker i Frengen, som er et lite sted i Rissa kommune.

- Å fokusere på trønderdialekter var Wiseths idé. Men teksten er det jeg som har skrevet, sier Mona Grudt.

Glad hun ikke måtte reise lenger De to har i en årrekke stått for underholdningen når Sparebank1 har delt ut sine talentstipender på det såkalte «Tæl»-eventet.

Tidligere har de blant annet laget parodier på DNBs George Clooney-reklamer.

- Vi prøver å finne på morsomme stunt hvert år. At sangen handler om Frengen, var tilfeldig - det er et ord som klinger godt i teksten. Da det gikk opp for meg at vi måtte reise dit for å gjøre opptak til videoen, ble jeg glad jeg ikke valgte ei bygd som ligger enda lenger unna, sier Mona Grudt.

Er ingen sanger Er du imponert over lydproduksjonen, kan det være fordi det er Stargates trønderske makker Hallgeir Rustan som har skrudd. Stargate er som kjent produsenter på Ylvis' originallåt.

Er du imponert over missens sangferdigheter, blir hun stolt.

- Jeg er jo ingen sanger, akkurat. Hvis det ikke skjærer i ørene dine, tar jeg det som et stort kompliment, ler Mona Grudt.

Og uansett kan vi vel enes om at Grudt og Wiseths Ylvis-parodi er flere hakk bedre enn det amerikanske basketlaget Dallas Mavericks versjon, som ble publisert av TMZ i natt...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer