Se Märthas mage!

På Frelsesarmeens julekonsert i går kveld kom en tydelig gravid prinsesse Märtha Louise med juleønsket som står øverst på lista: at verden skal bli et bedre sted å leve.

For sjuende år på rad markerte Frelsesarmeen innledningen til den forestående høytida med julekonsert i Oslo Konserthus. Og det med to fulle hus, armeens egne musikanter og et stort knippe kjente artister på scenen.

Konserten blir sendt på NRK1 lørdag 21. desember og på NRK2 julaften.

Et av innslagene var ved prinsesse Märtha Louise, som for tida opptrer sammen med Sigvart Dagsland og Oslo Gospel Choir.

- Vi må huske på at det er over 100000 mennesker i Norge som lever under fattigdomsgrensa, sa prinsesse Märtha. I salen satt tre ministere som burde legge seg det på hjertet.

Så fortsatte hun - med synlig kul på magen - å lese fra juleevangeliet.

Fretex-mote

Like før teppet gikk opp og Hilde Hummelvoll kunne ønske velkommen og god jul i ettertankens tid, hastet et politikertrekløver bestående av kulturminister Valgerd Svarstad Haugland, sosialminister Ingjerd Schou og justisminister Odd Einar Dørum inn.

- Det står stor respekt av Frelsesarmeens arbeid, sier ministerne.

For Ingrid Bjørnov er førjulstida som et VM i halvgjorte ting. Hun sang om hvor farlig det å bli årets Lucia kan være for ei lita jente.

Hummelvoll viste stolt fram sitt antrekk, som er resirkulerte Fretex-klær designer Julie Skarland har bearbeidet.

Mer trendy

Både markedssjef Jan Størksen og armeens øverste leder for Norge, Island og Færøyene, Donald Ødegaard, kunne bekrefte Hummelvolls påstand om at Frelsesarmeen er blitt en trendy merkevare.

- Hyggelig at vi er blitt mer spiselige og trendy. Vi har god rekruttering av unge mennesker, kunne Ødegaard fortelle.

Både forfattere, låtskrivere og artister fra årets Frelsesarmé-cd «Stolpesko» var på plass og sang fra plata.

- I ei tid der det er en dyd å være egoist, trenger vi Frelsesarmeen, var budskapet fra forfatter Klaus Hagerup.

Moss Gospel Company, trioen Falne Engler, Jo Nesbø, Kirsten Bråten Berg, Lars Bremnes, Jonas Fjeld og Vetle Lid Larssen deltok også på den to timer lange konserten.

SYNLIG GRAVID: Nyheten om at prinsesse Märtha er gravid kom 21. oktober, og nå kan man se det også. Men det hindrer ikke prinsessen i å reise på stor norgesturné med Oslo Gospel Choir fram til jul.