Se musikkvideo-hyllest til «Teen Wolf»

Chris Lee med ny singel.

(Dagbladet.no): Sandvika-rapperen Chris Lee - egentlig Kristoffer Lie - må tåle forventninger i forkant av høstens langspiller-debut, på bakgrunn av to hyppig spilte radiosingler i «Nightlife» og «Crawl Back», samt en rekke festivalkonserter.

Hans nye singel «On Me» har videopremiere på Dagbladet.no.


- Du må nesten fortelle litt om konseptet i videoen?

- For å være ærlig skjønte jeg ikke stort av konseptet selv, første gangen regissøren fortalte meg om det. Han er veldig fan av Michael J. Fox-filmer som «Tilbake til fremtiden» og «Teen Wolf», og estetisk er den inspirert av disse. Tematisk handler det om en hverdagshelt, og om å finne en bra mentalitet slik at man ikke er avhengig av store ting hele tiden for å bli lykkelig. Jeg håper folk skjønner greia, men man må kanskje se den et par ganger først.


- Videoen er laget av Kristian Hammerstad, som vi tidligere
har skrevet om da han vant en animasjonspris i England. Hvordan kom samarbeidet i stand?

- Kristian har blitt en kompis av meg, og lagde også videoen til «Nightlife». Det er i hvert fall ikke for pengene skyld at han har laget denne. Vi har ikke hatt noe budsjett å snakke om.


- Det er mange som sliter med å skrape sammen midler til musikkvideoer om dagen. Jeg leste for eksempel om rappere med kontrakt på Def Jam som må betale videoene sine selv?

- En del satser på sponsorer som kan finansiere videoene, og mange amerikanske hip hop-videoer er jo egentlig reine reklamefilmer. Vi har isteden satset på ren smisking for å få dette til, i og med at vi ikke har mulighet til å kaste penger etter folk. Vi har ingen skjulte reklamebudskap her. Men noen får kanskje lyst på et par løstenner av å se den. Eller de får lyst til å drikke melk?