Se musikkvideoen for blinde

Stevie Wonder elsker sin egen video.

(Dagbladet.no): - Jeg var i studioet og ville nyte det vi hadde gjort, og få en følelse av hva som skjedde i videoen. Så teknikeren min begynte å beskrive overfor meg hva som visuelt foregikk, og da sa jeg til ham at «vet du hva som ville være fantastisk? Å lage en deskriptiv musikkvideo», sier Stevie Wonder til nyhetsbyrået AP.

Som tenkt, så gjort. Rapstjernen Busta Rhymes var i Los Angeles samtidig, og stakk innom studioet til Stevie Wonder. Rhymes var ifølge Wonder ikke vond å be om å gjøre jobben som musikkvideoforteller.

Han var med, og lekte litt rundt med teksten litt, og jeg ba ham om å la det hele høres ut som ham selv, sier Wonder.

Stjernelag

Den 54 år gamle sangeren slipper sitt første album på ti år, og det i seg selv er en begivenhet i musikkverdenen. Når han i tillegg har fått med seg Prince på gitar, og En Vogue som backingsangere på den første singelen «So What The Fuss» skulle man tro det stjal overskriftene.

Men så tar Wonder grepet med å lage verdens første musikkvideo for blinde og svaksynte.

- Nå kan en blind person som meg selv ta del i klippinga, og alle de andre tingene mennesker som ser en musikkvideo tar for gitt.

Skal på tv framover

Musikkvideoen er allerede distribuert til de store fjernsynskanalene i USA og Europa, og får garantert spilletid. Men Rhymes-lydsporet får du ikke høre om du ikke har en tv for blinde og svaksynte.

Lydsporet er lagt på musikkvideoen med såkalt SAP-teknologi. Teknologien gjør at fjernsynsapparatene som har SAP installert tar inn det ekstra lydsporet, og «ser» videoen gjennom Busta Rhymes beskrivelser.

Alle andre hører og ser musikkvideoen på vanlig måte.

«A TIME TO LOVE»:</B> Stevie Wonder slipper sitt første studioalbum på mer enn ti år.
BUSTA I STUDIO: Rapstjernen Busta Rhymes snakker blinde og svaksynte gjennom Stevie Wonders nye musikkvideo.