SUPERSONIC: Kilden er det nye praktbygget i Kristiansand, som til sommeren skal hule Toffen Gunnufsens nye festival, Supersonic. Foto: Anders Grønneberg
SUPERSONIC: Kilden er det nye praktbygget i Kristiansand, som til sommeren skal hule Toffen Gunnufsens nye festival, Supersonic. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Se, nå rir han Kristiansand igjen

Hove-Toffen tilbake som festivalgeneral Quart-byen.

Hove-Toffens nye prestisjefestival skal bli et eksklusivt fyrtårn for voksne musikkelskere.

Festivalen Supersonic i Kristiansand ser dagens lys 17. og 18. juli.

Norsk og internasjonalt Det blir en innendørsfestival for voksne som dropper Roskilde eller som ikke ønsker å sove i telt på Hovefestivalen.

- Vi skal booke nærmere 20 band for et nasjonalt publikum, sier Toffen.

To tredel av artistene skal være utenlandske. Det vi si at sak band skal være norske.

Spektakulært kulturhus Rammen rundt festivalen blir spektakulær og unik. Praktbygget Kilden kultur- og konserthus til nærmere to milliarder kroner sto ferdig i fjor - og det tok ikke lang tid før Toffen Gunnufsen flyttet inn.

- Kilden blir sammenliknet med Operaen i Wien, og har en akustikk som kan måle seg med Operaen i Oslo.

PRAKTBYGG: Her er Toffen Gunnufsens nye festival, milliardpraktbygget Kilden kultur- og konserthus i Kristiansand.
PRAKTBYGG: Her er Toffen Gunnufsens nye festival, milliardpraktbygget Kilden kultur- og konserthus i Kristiansand. Vis mer

Det sier Toffen Gunnufsen, som på 90- og 00-tallet var musikkansvarlig for Quart-festivalen. De siste fem åra har han bygde opp Hove på Tromøya utenfor Arendal til å bli en av landets største festivaler.

For voksne Festivalen skal ha tre scener, og hver av de to dagene blir det lagt ut 2500 billetter. Det blir med andre ord en relativ intim festival med band i størrelse med dem som opptrer Rockefeller og John Dee.

- Publikumet blir voksent, fra 25 år og oppover, sier Toffen.

Supersonic har ambisjoner om å trekke musikkinteresserte fra hele landet med utvalgte artister, noen kjente og noen på vei opp.

Alternativrock De to første artistene er booket: den amerikanske rockeren Kurt Vile og hans gruppe, The Violators - og soloprosjektet til Bradley Cox fra Deerhunter, Atlas Sound.

Atlas Sound omtales som drømmende og eskapistisk, ambient og hypnotisk - og likevel organisk.

- Kurt Vile er en krysning av Tom Petty og Bruce Springsteen - begge spennende navn for alle med interesse for alternativ rock.

SOLID OG AMERIKANSK: Kurt Vile and The Violators.
SOLID OG AMERIKANSK: Kurt Vile and The Violators. Vis mer
ALTERNATIVT: Atlas Sound med Bradley Cox fra Deerhunter.
ALTERNATIVT: Atlas Sound med Bradley Cox fra Deerhunter. Vis mer