Se Noomi lande på en fremmed planet

I nytt klipp fra sommerens store science fiction-film.

I hard konkurranse med den nye Batman-filmen, den nye Spiderman-filmen og selvfølgelig «The Avengers», er nok «Prometheus» sommerens blockbuster det knytter seg aller mest forventninger til.

Hvertfall hvis vi skal tro temperaturen på diverse fansider når det slippes nye trailere, teasere og minidokumentarer til filmen (og det gjør det forholdsvis ofte).

Så dreier det seg også om den første science fiction-filmen på mange år fra regissøren som i sin tid ga sjangeren et nytt løft med «Alien» (1979) og «Blade Runner» (1982) - Ridley Scott.

Produksjonsselskapet står dessuten bak en imponerende viralkampanje, med nettsider for det fiksjonelle industrikonglomeratet Weyland Corporation, reklamefilmer for roboten «David» og et teknologiforedrag fra år 2023. I går var imidlertid første gang det ble lagt ut en hel scene fra filmen.

Den viser romskipet «Prometheus» og dets besetning stige ned i atmosfæren og lande på en tilsynelatende øde planet med svære fjellformasjoner. De er på en vitenskapelig ekspedisjon for å avdekke menneskehetens opphav.

Klippet byr også på noen få sekunder med svenske Noomi Rapace, som med dette gjør sin andre store internasjonale rolle. Hun spiller forskerteamets arkeolog og har blitt sammenliknet med Sigourney Weaver og hennes rollefigur Ripley fra «Alien»

Men at de to likner har Rapace nylig avvist i et intervju med en filippinsk avis:

- Jeg mener Shaw er mer feminin. Jeg synes Ripley var mye hardere helt fra begynnelsen av, en einstøing, sier hun.