Se Norges galeste kokker i aksjon

Til denne retten trenger du... flytende nitrogen.

(DAGBLADET): De bokaktuelle flyvende kokkene er tilbake i en ny episode med ellevill matlaging.  Easy Peezy, eller enkelt og greit, er slagordet til norges blideste kokker og når kokkene skal vise fram 7000 kombinasjoner av en matrett på to minutter, er greit å ikke ha for mye annet å forholde seg til.

De norske kokkene i «The Flying Culinary Cirkus» lager like mye show som mat og flys inn når Elton John, Shakira eller en annen superstjerne arrangerer fest.

Nå er de aktuelle med kokeboka «The Flying Culinary Circus. Den aller beste, lureste og mest praktiske kokeboken», og kokeboka ligger nå på 2. plass på boklista over mest solgte bøker i kategorien generell litteratur.

Det er forskjellige typer fisk som egner seg til  råmarinering. Her er de flyvende kokkenes liste:

• Tunfisk
• Hval
•Torsk
• Uer
• Røye
• Kamskjell
• Råreker
• Sjøkreps
• Kveite
• Ørret
• Laks

Til marinaden trenger du en god olje og en syre som blandes i like deler.

• Sitron
• Lime
• Riseddik
• Hvitvinseddik
• Annen god eddik og syrlig sitrusfrukt

Olje til marineringen:
• Olivenolje
• Raps olje
• Soyasaus

Det lille ekstra ligger i smakstilsetninger og her er listen lang:

• Sesamolje
• Sesamfrø
• Hvitløk
• Chilli
• Ingefær
• Sitrongress
• Koriander
• Galangal
• Fiskesaus
• Gressløk
• Sjalottløk
• Dill
• Lime-/sitrusskall
• Koriander
• Basillikum
• Karse

Se videoen øverst i saken for å lære hvordan det gjøres.

ENKELT: Tor Jørgen Kramprud Arnesen, Hans Kristian Larsen Trond Svendgård, Tor Jørgen Kramprud Arnesen i The Flying Culinary Circus presenterer 7000 retter basert på råmarinert laks. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ENKELT: Tor Jørgen Kramprud Arnesen, Hans Kristian Larsen Trond Svendgård, Tor Jørgen Kramprud Arnesen i The Flying Culinary Circus presenterer 7000 retter basert på råmarinert laks. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer