Se nye klipp fra «Hobbiten: Smaugs ødemark»

Hittil ukjente scener sluppet i promovideoer.

(Dagbladet): Søndag morgen starter billettsalget på den andre filmen i «Hobbiten»-triologien, og  ivrige fans har allerede bodd en uke i telt utenfor Colosseum kino i Oslo for å sikre seg en plass i salen på premieredagen den 11. desember.

Nå som premieren nærmer seg har det blitt sluppet flere nye trailere for den kommende storfilmen. Disse er imidlertid  en del kortere enn orginalen fordi de er ment å sendes som TV-reklame, men til tross for dette har det allikevel blitt plass til flere nye scener som ikke ble vist i den første traileren.

Første møte med Smaug «Hobbiten: Smaugs ødemark» er den ander filmen i triologien, og som både filmens tittel og trailer viser vil den grådige dragen Smaug bli å se på skjermen for aller første gang.

Hobbiten-filmene er basert på boka med samme navn av forfatter J.R.R. Tolkien, og følger den unge hobbiten Bilbo Baggins, en gjeng med dverger og trollmannen Gandalf som vil gjenerobre byen Erebor fra dragen Smaug. Handlingen er satt til før «Ringenes Herre»-kampen utspiller seg.
 
I «Hobbiten: Smaugs ødemark» returner Orlando Bloom i rollen som alven Legolas, og man møter også Evangeline Lilly, kjent fra TV-serien «Lost», som alven Tauriel, den svenske skuespilleren Mikael Persbrandt som Beorn, samt en rekke nye eventyrkarakterer.

Har kostet 3.3 milliarder kroner Hittil har Peter Jacksons filmtrilogi basert på J.R.R. Tolkiens «Hobbiten» kostet hele 516 millioner amerikanske dollar, ifølge det amerikanske nyhetsbyrået Associated Press. Det tilsvarer mer enn 3.3 milliarder kroner, og er det dobbelte av hva som ble brukt på «Ringenes Herre»-trilogien.

Det svimlende tallet gjelder samlede utgifter fram til mars i år, og blir fort mye høyere. De 3.3 milliardene inkluderer trekvart år med filmopptak som ble gjort i fjor, men ikke månedene med ekstraopptak. Kostnadene knytta til etterarbeid på film nummer to og tre i rekken er også forventa å stige.

Så langt har bare en av de tre filmene blitt vist på kino. «Smaugs ødemark», som er den andre filmen i triologien har premiere 11.desember, mens den tredje og avsluttende filmen «Fram og tilbake igjen» er ventet på kino i løpet av 2014.