Se og Hør felt i PFU

PFU mener Se og Hør brøt god presseskikk med reportasjen om Anne Grete Preus på filmpremiere med sin kvinnelige samboer og hennes barn.

«Her er våre to mammaer - Barna på premiere med Anne Grete Preus og samboer.», var tittelen på en Se og Hør-reportasje fra forpremieren på «Harry Potter og ildberget». Preus var avbildet med sin samboer og hennes to mindreårige sønner - som alle var navngitt.

Faren til barna mente reportasjen kunne ha uheldige konsekvenser for dem, og klaget hele oppslaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Tirsdag ble Se og Hør felt i PFU.

Utvalget mener kjendisbladet har brutt god presseskikk når de publiserte bildet av barna, primært for å vise deres nye livssituasjon. Se og Hør får også kritikk for å ha tillagt barna utsagnet «Her er våre to mammaer». Det vises til at bildet og formuleringen kan ramme barna på en «utilbørlig måte».

Også Bergens Tidende ble denne uka felt i PFU, for en sak i forbindelse med debatten etter Shabana Rehmans rumpestunt.

Filosof og forfatter Nina Karin Monsen krevde en offentlig beklagelse fra avisa etter et intervju der Rehman uttalte: «Nina Karin Monsen mener handlingen var så nedverdigende at hun forstår dem som skyter. Tenk hvis jeg skulle sagt at jeg forstår at noen har lyst til å skjære over strupen hennes som om hun var en halalkylling».

PFU mener BT gikk for langt i sin utlegning av Rehmans utsagn i en egenannonse dagen før intervjuet ble trykket.

«UTILBØRLIG»: Se og Hør skrev om Anne Grete Preus på filmpremiere med kvinnelig samboer og hennes barn. PFU mener bladet kan ramme barna på «utilbørlig måte» Foto: Tom Martinsen
«UTILBØRLIG»: Se og Hør skrev om Anne Grete Preus på filmpremiere med kvinnelig samboer og hennes barn. PFU mener bladet kan ramme barna på «utilbørlig måte» Foto: Tom Martinsen Vis mer