Se og Hør fikk 350 000 kr. i bot

Bidro til å holde Ole Christian Bach skjult for politiet.

VAR PÅ RØMMEN:: Kjendisbladet Se og Hør skal ha bidratt økonomisk til at Ole Christian Bach kunne holde seg på flukt, etter at han var etterlyst av Økokrim i 2005.
VAR PÅ RØMMEN:: Kjendisbladet Se og Hør skal ha bidratt økonomisk til at Ole Christian Bach kunne holde seg på flukt, etter at han var etterlyst av Økokrim i 2005. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Økokrim har gitt Se og Hør et forelegg på 350.000 kroner.

Bakgrunnen er at kjendisbladet skal ha bidratt økonomisk til at Ole Christian Bach kunne holde seg på flukt, etter at han var etterlyst av Økokrim i 2005.

Førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim sier til Dagbladet at foreleggsstraffen også omfatter uriktig bokføring.

Betalte Bach direkte- Forelegget ble undertegnet 23. september. Vi har ikke fått tilbakemelding om Se og Hør godtar forelegget eller ikke, sier Roscher. Godtar ikke Se og Hør forelegget, vil Økokrim sende saken til Oslo tingrett for pådømmelse, sier Roscher.

Etter det Dagbladet forstår, mener Økokrim at Se og Hør har betalt fakturabeløp på til sammen 137.500 kroner og et forsøk på å betale 50.000 kroner. En del skal ha gått til Bach direkte og en del til hans kreditorer. Utbetalingene skal ha skjedd på vårparten 2005.

Bach døde under en politijakt i Sverige 11. juli 2005. Finanskjendisen var etterlyst internasjonalt, og han ble observert i en butikk. Da han kjørte fra butikken, kjørte to sivile politbiler etter. Da patruljene forsøkte å stoppe Bach, kjørte han av veien og inn i et tre. Livet sto ikke til å redde. Ved siden av Bach i bilen lå et håndvåpen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer