ÅPNINGSFILM: «En helt vanlig dag på jobben», basert på Se og Hør-reporter Håvard Melnæs bok, blir Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestivals åpningsfilm 11. mars. FOTO: SF Norge / Line Dybwad-Olsen.
ÅPNINGSFILM: «En helt vanlig dag på jobben», basert på Se og Hør-reporter Håvard Melnæs bok, blir Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestivals åpningsfilm 11. mars. FOTO: SF Norge / Line Dybwad-Olsen.Vis mer

Se og Hør-film åpner Kosmorama

Vurderer å invitere kronprinsesse Mette-Marit.

|||TRONDHEIM (Dagbladet): - Vi vil gå i dialog med Slottet for å se om det er mulig å få kronprinsessen til visningen av åpningsfilmen. Det er ikke å legge skjul på at det hadde vært hyggelig, sier festivaldirektør Ola Lund Renolen i Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival til Dagbladet.

Årets festival arrangeres i dagene 11. - 16. mars, og nå er det klart at filmen basert på tidligere Se og Hør-reporter Håvard Melnæs bok åpner arrangementet torsdag 11. mars.

- «En helt vanlig dag på jobben» er den perfekte åpningsfilmen for en festival som vår, mener Renolen.

MorsomHan viser til at filmen er morsom og underholdende, samtidig som den gjør det mulig å skape fest med rød løper og kjendiser.

- Det er jo en film som har fått veldig mye oppmerksomhet. Forhåpentligvis kan Kosmorama bidra til å gi den enda mer positiv oppmerksomhet, sier festivaldirektøren.

Gjestelista til åpningsfesten er ennå ikke klar, men regissør Terje Rangnes, manusforfatter Erlend Loe og produsent Ørjan Karlsen er selvskrevne.

Røise kommerFlere av skuespillerne er opptatt med teaterproduksjoner, men det er klart at Jan Gunnar Røise, som spiller reporter Mælnes i filmen, kommer til åpningen.

- Sammen med distributøren SF Norge vil vi se nærmere på hvem vi skal invitere og hvordan vi skal få til en bra fest.

- Kommer noen av filmens levende modeller?

- Det er det litt for tidlig å si noe sikkert om. Det er nettopp avgjort at «En helt vanlig dag på jobben» blir Kosmoramas åpningsfilm, så vi må vi diskutere med SF Norge hvordan dette skal gjøres, men det blir helt sikkert en lang og fin invitasjonsliste, sier Renolen.

ViktigHan mener filmen er underholdende, men også samfunnsmessig viktig som et innlegg i mediedebatten.

Filmen er ikke ferdig ennå, men Kosmorama-sjefen har hatt en dialog med manusforfatter Erlend Loe underveis.

- Vi stoler på hans vurderinger og tror filmen blir god. Vi mener «En helt vanlig dag på jobben» har alt det en åpningsfilm skal ha, og tror det blir en minneverdig filmkveld, sier Ola Lund Renolen.

SPILLER METTE-MARIT: Skuespiller Kristin Eidså har rollen som Mette-Marit i Se og Hør-filmen. Foto: SF Norge/Line Dybwad-Olsen.
SPILLER METTE-MARIT: Skuespiller Kristin Eidså har rollen som Mette-Marit i Se og Hør-filmen. Foto: SF Norge/Line Dybwad-Olsen. Vis mer