Se og Hør fortsatt utestengt fra presselosjen

Se og Hør driver ikke med allmenn politisk nyhetsdekning, og bladets journalister blir dermed ikke akseptert som medlemmer av Stortingets presselosje.

Dette bestemte styret i losjen i dag. Lederen for presselosjen, Alf Bjarne Johnsen, sier at søknaden ble avslått ut fra gjeldende vedtekter.

- Se og Hør søkte for halvannet år siden og fikk avslag. Vi synes ikke det er noen særlig forskjell på det politiske innholdet da og nå, sier Johnsen til NTB.

Han erkjenner imidlertid at vedtektene er «noe i utakt med mediebildet» og synes at losjen forvalter et ansvar som redaktørene egentlig har, nemlig retten til å sende medarbeidere til ulike offentlige institusjoner, blant annet Stortinget.

- Det skal være fri tilgang til kildene, derfor er dette et problem. Og derfor skal vi tidlig på nyåret ha en revisjon av vedtaktene for å bringe dem mer i samsvar med dagens medievirkelighet, sier Johnsen.

Om dette så betyr at Se og Hør får innpass utpå våren en gang, vil han foreløpig ikke si noe om.

Medlemmer av Stortingets presselosje kan fritt ta seg inn og rundt i bygget, uavhengig av hva som står på det politiske dagsprogrammet. Andre mediefolk må slippes inn via vakttjenesten under henvisning til konkrete møter eller debatter.

(NTB)